Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πλήγμα για τον τουρισμό η επαναφορά των τεστ Covid , υπογραμμίζουν εκπρόσωποι του κλάδου

banner roots

Πλήγμα για τον τουρισμό  η επαναφορά των τεστ Covid , υπογραμμίζουν εκπρόσωποι του κλάδου
05.12.2021 | 10:04

Πλήγμα για τον τουρισμό η επαναφορά των τεστ Covid , υπογραμμίζουν εκπρόσωποι του κλάδου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Σφυροκόπημα” για τον τουρισμό χαρακτηρίζεται από τον ταξιδιωτικό κλάδο η απόφαση της κυβέρνησης για την επαναφορά των τεστ Covid πριν την αναχώρηση για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τις 04:00 GMT την Τρίτη όλοι όσοι είναι ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ όχι νωρίτερα από 48 ώρες πριν την αναχώρηση.

Η κυβέρνηση έκανε σαφές ότι η αυστηροποίηση των κανόνων ήταν απαραίτητη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον που συνδέεται με τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Η Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδιών αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση έσπευσε να τονίσει ότι η επαναφορά των υγειονομικών ελέγχων συνιστά “καταστροφή” για τον κλάδο.

Η απόφαση ελήφθη καθώς τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο έδειξαν ότι έχουν εντοπιστεί άλλα 26 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο - ανεβάζοντας το σύνολο μέχρι στιγμής σε 160.

Οι επιστήμονες έχουν εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο η παραλλαγή Όμικρον με τις πολλές μεταλλάξεις να είναι πιο μεταδοτική από το κυρίαρχο στέλεχος Δέλτα και να είναι σε θέση να ξεφύγει από την ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδείξουν απόδειξη αρνητικού PCR ή Rapid Test που πραγματοποιήθηκε το νωρίτερο 48 ώρες πριν την αναχώρηση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε δελτίο Τύπου.

Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες πρέπει να απομονωθούν μόνο μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό εντός δύο ημερών από την άφιξή τους στη χώρα.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η αλλαγή των κανόνων προστασίας ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων μιας νέας ανάλυσης από την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία δείχνει ότι το “παράθυρο” μεταξύ μόλυνσης και μεταδοτικότητας μπορεί να είναι μικρότερο για την παραλλαγή Όμικρον.

Η απόφαση αυτή αυξάνει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων πριν την αναχώρηση, καθώς είναι πιο πιθανό να εντοπιστούν θετικά κρούσματα πριν από το ταξίδι, υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η Νιγηρία προστίθεται στον κόκκινο κατάλογο χωρών από τη Δευτέρα.

Τα μόνα άτομα που επιτρέπεται να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες της κόκκινης λίστας είναι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Ιρλανδίας, ή κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου. Όλοι τους όμως πρέπει να μπουν σε καραντίνα στην κατοικία τους ή σε ένα ξενοδοχείο για 10 ημέρες.

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε ότι τα νέα μέτρα είναι προσωρινά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το