Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αδιανόητο: Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα -Εντυπωσιακό βίντεο

banner roots

Αδιανόητο: Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα -Εντυπωσιακό βίντεο
24.06.2021 | 09:04

Αδιανόητο: Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα -Εντυπωσιακό βίντεο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Πόσος χρόνος απαιτείται για να χτιστεί μια πολυκατοικία 10 ορόφων; Πολλοί μήνες, εκτός κι αν είστε Κινέζοι, που την έχτισαν μέσα σε μόλις 29 ώρες.

Κι ενώ η ανέγερση του κτιρίου στην κεντρική πόλη Τσανγκσά χαιρετίστηκε από τους κατασκευαστές ως «η πιο σύντομη χρονική περίοδος κατασκευής στον κόσμο», οι νέοι ένοικοι των διαμερισμάτων μπορεί να είναι λίγο επιφυλακτικοί για την ταχύτητα κατασκευής.
 

Η Broad Group, μια κινεζική κατασκευαστική εταιρεία, αποφάσισε ότι η λήψη του συνήθους χρόνου για το χτίσιμο μιας πολυκατοικίας 10 ορόφων δεν θα ταίριαζε στο χρονοδιάγραμμά του, οπότε επέλεξαν μια πολύ πιο γρήγορη λύση, και την έχτισαν μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο.
 
Το time lapse βίντεο της κατασκευής δείχνει μια μεγάλη ομάδα εργατών οικοδομών και τρεις γερανούς να ολοκληρώνουν το πολυώροφο κτίριο, το οποίο ονομάστηκε Living Building σε μόλις 28 ώρες και 45 λεπτά. Κατάφεραν το φαινομενικά αδύνατο επίτευγμα συναρμολογώντας μικρές αυτόνομες αρθρωτές μονάδες, που είχαν κατασκευαστεί εκ των προτέρων σε ένα εργοστάσιο.
 
 polikatoikia xtisimo kina geranoi.jpg
Τα διαμερίσματα αποτελούνται από μικρότερες μονάδες σε μέγεθος κοντέινερ
Οι μονάδες αυτές, που είχαν το μέγεθος κοντέινερ και ήταν φτιαγμένες από ανοιξείδωτο ατσάλι, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο εργοτάξιο με φορτηγά. Σε μια σκηνή που θυμίζει Jenga, χρησιμοποιήθηκαν γερανοί για να ανυψώσουν τις μονάδες και να τις στοιβάξουν τη μία πάνω από την άλλη, με τους εργάτες να εργάζονται γρήγορα για να τα βιδώσουν όλα στη θέση τους.
 
Χάρη σε έναν έξυπνο σχεδιασμό, καθώς οι μονάδες στοιβάζονταν, ένας τοίχος κάθε μονάδας αναδιπλωνόταν για να γίνει πάτωμα, ενώ και τα παράθυρα και τα μπαλκόνια άνοιγαν προς τα έξω. Μόλις ολοκληρώθηκε η βασική δομή, έγινε η εγκατάσταση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Το βίντεο δείχνει την ολοκληρωμένη πολυκατοικία με έπιπλα και απλούς λευκούς τοίχους και ξύλινα πατώματα.
 
polikatoikia xtisimo jenga orofos.jpg
Κάθε μονάδα τοποθετήθηκε και βιδώθηκε προσεκτικά
Απόλυτα ασφαλής η κατασκευή της, σύμφωνα με την εταιρεία
Κι ενώ κάποιοι ένοικοι μπορεί να φοβούνται ότι η κατασκευή αυτή θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι γείτονες στον πάνω όροφο θα μπορούσαν να τους πέσουν – κυριολεκτικά – επάνω στο κεφάλι τους, η Broad Group επιμένει ότι τα δάπεδα είναι 100 φορές ισχυρότερα από τα συμβατικά, καθώς είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτες πλάκες.
 
 polikatoikia krevatokamara.jpg
Μέσα σε 29 μόλις ώρες, η πολυκατοικία ανεγέρθηκε και επιπλώθηκε - Η κρεβατοκάμαρα ενός εκ των διαμερισμάτων
 
Η εταιρεία λέει επίσης ότι η μέθοδος κατασκευής αυτή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης σε ουρανοξύστες και δημόσια κτίρια. «Είναι απόλυτα κατάλληλη για πολυτελείς κατασκευές , ουρανοξύστες 200 ορόφων αλλά και για δημόσια κτίρια» αναφέρει η Broad Group.
 
Υπενθυμίζεται πάντως, ότι στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Κινέζοι είχαν εντυπωσιάσει την ανθρωπότητα, με το χτίσιμο ενός νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ασθενών με κορωνοϊό, μέσα σε μόλις 10 ημέρες!
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel