Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Εντείνεται η διαμάχη Βορρά- Νότου για τα περιοριστικά μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Εντείνεται η διαμάχη Βορρά- Νότου για τα περιοριστικά μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας
16.10.2020 | 11:33

Κορονοϊός – Βρετανία: Εντείνεται η διαμάχη Βορρά- Νότου για τα περιοριστικά μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η διαφωνία μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των περιφερειακών τοπικών αρχών στη βόρεια Αγγλία για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι το πρώτο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες.

"Ανταρσία στο Βορρά"- ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος στην Daily Mirror. “Η εξέγερση κατά του lockdown εντείνεται”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Για τον Guardian, η βασική στρατηγική της Ντάουνινγκ Στριτ ανάσχεσης του Covid-19 έχει καταλήξει σε “χάος”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Independent, τα μέτρα τριών επιπέδων που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον στις αρχές της εβδομάδας για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου θα αποδειχθούν αναποτελεσματικά. Ένας από τους κορυφαίους ιατρικούς συμβούλους της κυβέρνησης έχει δηλώσει ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα, μας ενημερώνει η εφημερίδα.

Η Daily Telegraph θεωρεί ότι ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπέρναμ, που έχει τη στήριξη του Εργατικού κόμματος , ουσιαστικά κρατά την κυβέρνηση σε ομηρία απαιτώντας περισσότερη οικονομική βοήθεια για τις επιχειρήσεις για να συμφωνήσει στην εφαρμοφή των περιορισμών της τρίτης βαθμίδας.

Στην ιστοσελίδα της Manchester Evening News διαβάζουμε ότι ακόμη και οι βουλευτές των Τόρις στην περιοχή υποστηρίζουν την άποψη του κ. Μπέρναμ και άλλων τοπικών παραγόντων ότι πολύ λίγη χρηματοδότηση προβλέπεται για την εφαρμογή των νέων προτάσεων.

Ο Guardian σημειώνει ότι κατά τις συνομιλίες της Πέμπτης μεταξύ εκπροσώπων των περιφερειών και υπουργού της κυβέρνησης για την άρση του αδιεξόδου και την επίτευξη συμφωνίας αντηλλάγησαν “βαριές κουβέντες” με αποτέλεσμα να έχει ενταθεί η διαμάχη μεταξύ Βορρά-Νότου.

Κατά την Daily Mail, τα νέα μέτρα για το Λονδίνο και αλλού στην Αγγλία είναι παράλογα – “επιδημία της τρέλας” τα χαρακτηρίζει η εφημερίδα - λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν στην οικονομία.

Θεωρεί η Mail ότι οι περιορισμοί είναι δρακόντειοι και τονίζει ότι έχουν πυροδοτήσει μια νέα κρίση στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας, το οποίο καλύπτει μια ολόκληρη σελίδα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “παραδόθηκε στον κορονοϊό” και ότι προσπαθεί να επιβάλλει ένα “εθνικό lockdown στα κρυφά“. "Πού είναι η απόδειξη ότι αυτές οι αυστηρές καταστολές αποδίδουν πραγματικά;", αναρωτιέται η Daily Mail.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το