Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Διευρύνονται τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Διευρύνονται τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας
18.09.2020 | 13:17

Κορονοϊός – Βρετανία : Διευρύνονται τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλές από τις εφημερίδες της Παρασκευής αναρωτιούνται “τι μέλλει γενέσθαι“ με την πανδημία του κορονοϊού στο Ηνωμένο καθώς οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν απότομα. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων υπερβαίνει το όριο των 3000 εδώ και πολλές ημέρες, ενώ προχθές ξεπέρασε και το όριο των 4000.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι κορυφαίοι επιστήμονες προτείνουν να υπάρξει ένα “εθνικό lockdown” δύο εβδομάδων και εξετάζουν εάν θα πρέπει να συμπέσει με τις διακοπές των σχολείων την περίοδο του χειμώνα.

Μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης (Sage) σημειώνει στην εφημερίδα ότι με αυτόν τον τρόπο το μέτρο θα είχε περιορισμένο μόνο αντίκτυπο στην εκπαίδευση.

Ένας άλλος αξιωματούχος υπογραμμίζει ότι υπάρχει πολύ έντονη απροθυμία στην κορυφή της κυβέρνησης για την επιβολή ενός δεύτερου lockdown σε εθνικό επίπεδο, αλλά δεν αποκλείει τελικά να χρειαστεί να υπάρξει μια τέτοια απόφαση.

Ο σωρευτικός αντίκτυπος των τοπικών απαγορευτικών μέτρων αναδεικνύεται στο πρωτοσέλιδο της Daily Mirror. "10 εκατομμύρια κάτοικοι υπό περιορισμό" – ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού. Τα μέτρα αφορούν περιοχές στη βορειοανατολική Αγγλία, όπου διαμένουν σχεδόν 2 εκατομμύρια κάτοικοι.

Από σήμερα Παρασκευή, σε πολλές περιοχές, μεταξύ άλλων θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις μελών διαφορετικών νοικοκυριών και οι χώροι διασκέδασης θα παραμένουν κλειστοί μεταξύ 22.00 το βράδυ και 05.00 το πρωί.

Σύμφωνα με τη Mirror είναι πολύ πιθανό πλέον να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στην πόλη του Λιντς και σε αρκετούς δήμους του Λονδίνου.

Τα ποσοστά μόλυνσης στο Λιντς παραμένουν χαμηλότερα από ό, τι σε άλλες πόλεις, γράφει ο Guardian, αλλά αυξάνονται ραγδαία.

Βασική ιστορία στην Daily Telegraph είναι οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τα νοσοκομεία και τους δήμους να φροντίσουν να υπάρξουν επιπλέον κρεβάτια για ασθενείς με κορονοϊό εντός δύο εβδομάδων, καθώς το NHS – το εθνικό σύστημα υγείας - προετοιμάζεται για ένα δεύτερο κύμα αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιδέα είναι να υπάρχει κάποιος χώρος για τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί να ανακάμψουν στην απομόνωση - έτσι ώστε να μην στέλνονται κατευθείαν πίσω σε κέντρα φροντίδας με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας να είναι μεγάλος και σχεδόν βέβαιο, όπως έδειξε η εμπειρία των τελευταίων μηνών, να έχουμε αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Η Daily Mail θεωρεί ότι ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα θα είναι “καθαρή τρέλα”.

H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το κόστος θα είναι τεράστιο για την οικονομία, τις θέσεις εργασίας, την υγεία και την ποιότητα ζωής και επισημαίνει ότι αυτό το τίμημα θα ήταν πάρα πολύ μεγάλο για την “εξάλειψη ενός ιού που βλάπτει ένα μικρό μέρος του πληθυσμού”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το