Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Στον ορίζοντα ένα πανεθνικό lockdown δύο εβδομάδων
Κορονοϊός – Βρετανία: Στον ορίζοντα ένα πανεθνικό lockdown δύο εβδομάδων
19.09.2020 | 12:02

Κορονοϊός – Βρετανία: Στον ορίζοντα ένα πανεθνικό lockdown δύο εβδομάδων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Fear we go again” με αυτό τον πρωτοσέλιδο τίτλο η Sun συνοψίζει την παραδοχή του Μπόρις Τζόνσον ότι ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού έχει αρχίσει να σαρώνει την Βρετανία.

“Ο πρωθυπουργός αγωνιά για ένα δεύτερο πανεθνικό lockdown”, γράφει η εφημερίδα που κυκλοφόρησε με ένα τεράστιο ασημένιο λουκέτο, περιτυλιγμένο με την αγγλική σημαία (Union Jack), στην πρώτη σελίδα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες πως είναι αναπόφευκτο η χώρα να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα νέου κορονοϊού και πως αν και ο ίδιος δεν θέλει να επιβληθεί ένα δεύτερο πανεθνικό lockdown, η κυβέρνηση ενδέχεται να χρειαστεί να εφαρμόσει νέους περιορισμούς.

"Βλέπουμε τώρα ένα δεύτερο κύμα να καταφθάνει… Είναι απόλυτα, φοβάμαι, αναπόφευκτο ότι θα το δούμε στη χώρα", σημείωσε.

Η απότομη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει πως η κυβέρνηση πρέπει να έχει τα πάντα υπό αναθεώρηση και ο πρωθυπουργός Τζόνσον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

"Δεν θέλω να πάω σε καμία περίπτωση σε ένα δεύτερο lockdown σε εθνικό επίπεδο", τόνισε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας: "Όταν κοιτάς τι συμβαίνει, αναρωτιέσαι εάν θα χρειαστεί να πάμε ένα βήμα παραπέρα".

“Κατά πάσα πιθανότητα οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εβδομάδες κλειδώματος”, σημειώνει η Star, ενώ σύμφωνα με την i το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται “στην άκρη του γκρεμού” και  μόνο “ένα μικρό παράθυρο ελπίδας” υπάρχει για την πιθανή επιβράδυνση των μολύνσεων.

Οι Times θεωρούν ότι ο Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζεται για “εκατοντάδες θανάτους” και μια πηγή αναφέρει στην εφημερίδα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται να διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα, εκτός εάν ληφθούν μέτρα.

Ο επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Γκράχαμ Μέντλεϊ, υποστηρίζει στους Times ότι το δεύτερο lockdown θα έχει “μεγαλύτερο αποτέλεσμα” εάν συμπέσει με τις διακοπές των σχολείων, διάρκειας μίας εβδομάδας, τον Οκτώβριο.

Κατά την Daily Telegraph, αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο - αλλά σύμφωνα με μια πηγή, η σκέψη τώρα είναι ότι ο Οκτώβριος θα είναι "πολύ αργά" για την αναχαίτιση του νέου κύματος κορονοϊού και ότι τα "γεράκια" στην κυβέρνηση θέλουν κάτι να γίνει "τις αμέσως επόμενες ημέρες."

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018