Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός - Βρετανία : Τοπικό lockdown στο Λέστερ λόγω αύξησης των κρουσμάτων

banner roots

Κορονοϊός  - Βρετανία : Τοπικό lockdown στο Λέστερ λόγω αύξησης των κρουσμάτων
30.06.2020 | 09:40

Κορονοϊός - Βρετανία : Τοπικό lockdown στο Λέστερ λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η ανακοίνωση ότι το lockdown άρχισε να ισχύει και πάλι στην πόλη του Λέστερ μετά από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι πρώτο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες σήμερα.

Η Daily Mirror κάνει λόγο για “τοπικό εγκλεισμό” με ανοικτά μόνο τα καταστήματα για είδη πρώτης ανάγκης και τα σχολεία να παραμένουν κλειστά εκτός για τους ευάλωτους μαθητές και για τα παιδιά οι δυο γονείς των οποίων έχουν “θέσεις κλειδιά” και είναι υποχρεωμένοι να πάνε στις δουλειές τους .

Τα παμπ και τα εστιατόρια στο Λέστερ δεν θα μπορούν να ανοίξουν ξανά στις 4 Ιουλίου όπως είναι προγραμματισμένο για την υπόλοιπη Αγγλία, σημειώνει η Daily Telegraph. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με δυσκολία έλαβε την σχετική απόφαση και την Δευτέρα το απόγευμα έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς και τοπικούς αξιωματούχους για να αποφασισθεί το δεύτερο lockdown.

Η πόλη του Λέστερ πρέπει να επανέλθει σε ένα αυστηρότερο lockdown γιατί το ποσοστό μόλυνσης του κορονοϊού που καταγράφει είναι πολύ υψηλότερο από οπουδήποτε αλλού στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

“Δεν λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις ελαφρά τη καρδία αλλά με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων του Λέστερ στην καρδιά μας”, είπε ο Χάνκοκ.

Συνιστάται στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τα ταξίδια εκτός της πόλης , γράφει η Daily Mail. “ Oι επιχειρηματίες είναι απελπισμένοι καθώς η επιστροφή των περιoρισμών θα τους κοστίσει χιλιάδες λίρες” , διαβάζουμε στη Mail.

Οι Times επισημαίνουν την εθνοτική ποικιλομορφία της πόλης, με πολλές γενιές να ζουν μαζί κάτω από μια στέγη.

Η Sun υπογραμμίζει ότι στο Λέστερ σε μερίδα του πληθυσμού υπάρχουν γλωσσικά εμπόδια λόγω άγνοιας της αγγλικής γλώσσας, υψηλά επίπεδα διαβήτη και φτώχεια σε γειτονιές όπου ζουν οικογένειες από την Ινδία και γενικότερα προερχόμενες από την Ασία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel