Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πρόστιμο στον Τζον Κέρι επειδή δεν καθάρισε το πεζοδρόμιο από τα χιόνια

the roots web banners 06

Πρόστιμο στον Τζον Κέρι επειδή δεν καθάρισε το πεζοδρόμιο από τα χιόνια
03.02.2015 | 13:24

Πρόστιμο στον Τζον Κέρι επειδή δεν καθάρισε το πεζοδρόμιο από τα χιόνια

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Πρόστιμο ύψους 50 δολαρίων καλείται να πληρώσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, καθώς δεν καθάρισε έγκαιρα από τα χιόνια το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του στη Βοστώνη.Η χιονοθύελλα που έπληξε τη Μασαχουσέτη την περασμένη εβδομάδα είχε σαν αποτέλεσμα περίπου 60 εκατοστά χιονιού να σκεπάσουν τους δρόμους της Βοστώνης.

Ο Τζόν Κέρι, ωστόσο, απουσίαζε στη Σαουδική Αραβία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για την κηδεία του βασιλιά Αμπντάλα, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί πάγος στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του, στην ιστορική γειτονιά Μπίκον Χιλ.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας καθαρισμού, στην οποία είχε αναθέσει την αφαίρεση του χιονιού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και οι γείτονές του, βλέποντας κίτρινες κορδέλες έξω από το σπίτι του Τζον Κέρι, θεώρησαν ότι αυτές είχαν τοποθετηθεί από τους υπεύθυνους της ασφάλειας του υπουργού για να εμποδίσουν την πρόσβαση στο σημείο, αποφεύγοντας έτσι να πλησιάσουν το πεζοδρόμιο.Οι κορδέλες, όμως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέρι, Γκλεν Τζόνσον, είχαν τοποθετηθεί για να προσέχουν οι πεζοί, καθώς το δάπεδο γλιστρούσε λόγω του πάγου.

Αυτή η έλλειψη συνεννόησης είχε σαν αποτέλεσμα οι αρχές, την Πέμπτη, να βεβαιώσουν παράβαση στον Τζον Κέρι και στους κατοίκους της περιοχής, καθώς ήταν δική τους ευθύνη να καθαρίσουν το καλυμμένο από χιόνι πεζοδρόμιο.

«Μόλις κατάλαβαν ότι μπορούν να εισέλθουν στο χώρο, οι εργαζόμενοι της εταιρείας καθαρισμού αφαίρεσαν με φτυάρια το χιόνι και τον πάγο, αργά το πρωί της Πέμπτης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κέρι.

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το