Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Γκέιτς: Οι θεωρίες συνωμοσίας -που δυστυχώς εμπλέκουν κι εμένα- καθυστερούν το τέλος της πανδημίας

banner roots

Γκέιτς: Οι θεωρίες συνωμοσίας -που δυστυχώς εμπλέκουν κι εμένα- καθυστερούν το τέλος της πανδημίας
14.12.2021 | 21:55

Γκέιτς: Οι θεωρίες συνωμοσίας -που δυστυχώς εμπλέκουν κι εμένα- καθυστερούν το τέλος της πανδημίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Οι θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό φταίνε που πολλοί Αμερικανοί δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού -και καθυστερούν το τέλος της πανδημίας- σημειώνει ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, το όνομα το οποίου από την αρχή ακόμα της πανδημίας εμπλέκεται σε σειρά περίεργων θεωριών.

Σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γκέιτς έγραψε ότι "θεωρίες συνωμοσίας που δυστυχώς εμπλέκουν κι εμένα” έχουν επηρεάσει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας ότι ο ίδιος περίμενε πως τα ποσοστά εμβολιασμού θα ήταν ήδη πολύ υψηλότερα. Μέχρι σήμερα, μόλις το 61% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τουλάχιστον 83 χώρες ή περιοχές έχουν υψηλότερα ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων, σύμφωνα με το Our World in Data, συμπεριλαμβανομένων χωρών σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική, για την οποία δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία.

"Είναι μέρος της ευρύτερης δυσπιστίας που αναπτύσσεται ως προς τους θεσμούς και είναι ένα από τα θέματα για τα οποία ανησυχώ περισσότερο όσον αφορά το 2022”, έγραψε ο Γκέιτς.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο από το Ίδρυμα της Οικογένειας Κάιζερ δείχνει πόσο ανεξέλεγκτη είναι η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, καθώς διαπιστώνει ότι το 78% των ενηλίκων στις ΗΠΑ είτε πιστεύουν τουλάχιστον ένα μέρος των φημών για τη νόσο Covid που προκαλεί ο κορονοϊός και τα εμβόλια, είτε δεν είναι σίγουροι αν αυτές οι φήμες είναι αληθινές ή όχι, όπως αναφέρει το CNBC.

Από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προκύπτει ότι οι πιό συνηθισμένες φήμες για τον κορονοϊό είναι ότι "η κυβέρνηση υπερβάλει όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από τη νόσο Covid” και ότι "οι έγκυες δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο”. Και οι δύο φήμες είναι ψευδείς.

Δυστυχώς, όμως, εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν διστακτικοί ή απρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, κυρίως λόγω ελλιπούς κατανόησης και έλλειψεις πληροφοριών - και δεν υπάρχει απλή λύση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Ο Γκέιτς προτείνει η κυβέρνηση να θεσπίσει σαφέστερους κανόνες σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποτρέψει τον κόσμο να μοιράζεται ψευδείς ειδήσεις, ιδιαίτερα πληροφορίες που είναι σε βάρος της υγείας των ανθρώπων.

"Ένα βίντεο που υποστηρίζει ψευδώς ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 επηρεάζει τη γονιμότητα δεν πρέπει να επιτρέπεται να διαδίδεται ευρέως υπό το πρόσχημα της είδησης”, έγραψε στην ανάρτησή του ο Γκέιτς.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το