Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Λεβέντες και Λεβεντιά

afoi poriazi

charitakis banner new

Λεβέντες και Λεβεντιά
14.01.2016 | 13:00

Λεβέντες και Λεβεντιά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Την εποχή των τριών μνημονίων, της δημοκρατίας με την ανούσια πολυλογία της πολιτικής της κατάρρευση του μεταπολιτευτικού μας συστήματος, αυτή τη περίοδο συμβαίνουν τρομερά παρανοϊκά πολιτικό- κοινωνικά γεγονότα, εις την μεταλλαγμένη Δημοκρατία μας.

Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε λεβέντες πολιτικούς, παλιούς και νέους, οι οποίοι πολλοί από αυτούς ξεκατινιάζονται στη βουλή και στην τηλεόραση, χωρίς αποτέλεσμα και στο τέλος διαφωνούν, άλλα όλοι μαζί αυτοί του δημοκρατικού τόξου υπογράφουν τα μνημόνια, δηλαδή τα προγράμματα διάσωσης της χώρας και μετά κάνουν μεταξύ τους σκληρή αντιπολίτευση για το καλό της χώρας και το συμφέρον των πολιτών, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δεύτερον η βουλή έχει υποβαθμιστεί, συνεδριάζει η ολομέλεια σχεδόν μόνο με τους υπόχρεους να μιλήσουν για να δικαιολογήσουν την βουλευτική τους ιδιότητα και μιλούν κυρίως σε άδεια έδρανα, μόνο παρουσία του πρόεδρου της βουλής και κανενός υπουργού και αυτό γατί εμείς οι πολίτες βλέπουμε ότι έχει αντικατασταθεί η βουλή από την τηλεόραση.

Τέλος στο πολιτικό μας σύστημα έχουμε γεμίσει από πολιτικούς σωτήρες με παραφύση συνεργασίες. Επομένως πια πολιτική ιδεολογία υπάρχει στο όνομα της δημοκρατίας, της πολιτικής θυσίας, του ατομικού συμφέροντος και της πολιτικής λεβεντιάς.

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί του παρελθόντος και του σήμερα, δεξιοί σοσιαλιστές και αριστεροί καπιταλιστές, τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά τα λάθη τα οποία παραδέχονται ότι έκαναν και κάνουν, για να σώσουν τη χώρα το μόνο που έχουν κατορθώσει διέλυσαν τη κοινωνία και εξακολουθούν, ως επαγγελματίες πολιτικοί να θέλουν να μας σώσουν όλοι πάλι μαζί, όπως λέει και ο Κεντρώος Λεβέντης.

Είναι αυτός ο νέος πολιτικός, ο οποίος ως προφήτης θέλει να δώσει λύση αυτής της πολιτικής κακομοιριάς με μια κυβέρνηση οικουμενική από τεχνοκράτες, και με αντιπολίτευση όλους τους μνημονιακούς πολιτικούς.
Επομένως θα είμαστε πολίτες οι οποίοι θα ζούμε στη χώρα των θαυμάτων και των θαυματοποιών.

Έτσι μετά τον Αλέξη έχουμε τώρα τον Κυριάκο, από τον αριστερόστροφο καπιταλισμό στον δεξιόστροφο νέο φιλελευθερισμό και όλα αυτά μόνο στα λόγια σαν φαντασιώσεις.
Είναι απόλαυση, είναι πράγματι ένα πολιτικό θέατρο να παρακολουθείς καλοπληρωμένους μαχόμενους ήρωες λεβέντες δεξιούς και αριστερούς αντιπολιτευόμενους.

Έτσι οι Συριζοανέλ συγκρούονται με τους κατάκοπους από αγώνες και μάχες Πασοκνεοδημοκρατες όχι μόνο βρίζονται, άλλα να μισούνται πολιτικά και προσωπικά, νομίζεις ότι ξεχείλισαν οι πολιτικοί βόθροι και η δημοκρατία άρχισε να μυρίζει, ώστε ο κόσμος ζαλίζεται, δεν καταλαβαίνει ποιοι μας κυβερνούν, η κυβέρνηση που ψηφίσαμε οι δανειστές, ή μήπως η εκάστοτε κυβέρνηση των δανειστών άραγε τη πολιτικό λαβύρινθο πρέπει να διανύσουμε, για να συναντήσουμε την ανάπτυξη η οποία είναι ακόμη σε περίοδο εγκυμοσύνης στη μίτρα της πολιτικής ανικανότητας των μνημονιακών πολιτικών μας, έτσι αυτοί που διέλυσαν το ασφαλιστικό, κατηγορούν αυτούς τώρα οι οποίοι θέλουν να το μεταρρυθμίσουν εξαφανίζοντας το έτσι ώστε να μας δίνουν εθνική σύνταξη σαν να ζούμε σε ολοκληρωτικό πολιτικό καθεστώς.

Η ανάπτυξη για μας τους μεγάλους είναι όνειρο ,ενώ για τους νέους είναι ελπίδα, είναι σκοπός της ζωής τους για να δουλέψουν ως Ευρωπαίοι πολίτες, να ζήσουν μόνοι τους, χωρίς λιτότητα φτώχεια και κοινωφελή προγράμματα εργασίας και οι γέροι να πάρουν σύνταξη πριν πεθάνουν μέσα στη μοντέρνα ευρωπαϊκή κοινωνία μας.

Εγώ ντρέπομαι για το ήθος και την ποιότητα του θεατρινίστικου πολιτικού λογού, είναι σαν να διαβάζουν πολιτικό μυθιστόρημα σε συνέχειες στα κανάλια της τηλεόρασης με τη βοήθεια δημοσιογράφων και των ίδιων και ίδιων γυρολόγων εργατολόγων και πολιτικών για το ασφαλιστικό και των άλλων προβλημάτων.

Ενώ όλοι μαζί οι πολιτικοί, μας έχουν δώσει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι μας κοροϊδεύουν, εξάλλου η ευθύνη δεν είναι μόνο αυτών τους οποίους εκλεγούμε εμείς αλλά κυρίως σε εμάς, οι οποίοι τους επιλέγουμε να μας κυβερνήσουν και να ρυθμίζουν τη ζωή μας .

Τέλος η λεβεντιά ο πολιτικός ηρωισμός και η σοβαρότητα ξεχειλίζει στο πολιτικό μας σύστημα , ενώ με εθνική λεβεντιά χιλιάδες πολίτες και με εθνική υπερηφάνεια για το καλό της πατρίδας, διώχνουν τα χρήματα τους νόμιμα ή παράνομα στο εξωτερικό, αφού η φοροδιαφυγή είναι εθνική καταξίωση σε πολίτες και πολιτικούς.

Τέλος ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών κυρίως στις μεταξύ τους προσφωνήσεις άλλαξε όπου το συνάδελφος, έχει γίνει ψεύτης απατεώνας εκμεταλλευτής λαϊκιστής.

Πάντως εγώ πιστεύω ότι σήμερα ο τυπικός Δημοκράτης πολιτικός έχει αλλάξει σε όλα τα πολιτικά κόμματα θεωρώ ότι έχει υποστεί μια πολιτική κακοήθη εξαλλαγή.

Είναι φανερό λοιπόν ο Δημοκράτης του σήμερα έχει αποδειχθεί, ότι άλλα σκέπτεται, άλλα λέει στο λαό και άλλα κάνει στη κοινωνία και στη χώρα.
Τώρα πια έχουμε εκλέξει πιο Λεβέντες με ξεχωριστή πολιτική λεβεντιά, έχουμε γεμίσει με δεξιές αριστερές και κεντρώες συνιστώσες ενώ υπάρχουν λεβέντες πολιτικοί εις τον σοσιαλισμό και τον φιλελευθερισμό και κάθε λίγο οι πολίτες και τα ΜΜΕ φτιάχνουν νέους ηγέτες.

Με αυτό το τρόπο οι παλιοί αναπαλαιώνονται και νέοι, είναι πιο παλιοί από τους παλιούς, οι οποίοι πολλοί μεταγράφονται άλλου ή κάνουν κομματικές παρέες, οι οποίες λέγονται κόμματα με απροσδιόριστη ιδεολογία μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πολιτικής υπάρχουν ως προφήτες αυτοί οι πολιτικοί λεβέντες, οι οποίοι διαισθάνονται την ευημερία για τους Ευρωπαίους πολίτες της πατρίδα μας κάποτε όταν θα έχουμε ανάπτυξη.

Θεωρώ αναγκαίο να δανειστώ από το βιβλίο του Γιαννέλη ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΗΡΑΣ τους χαρακτήρες για τους πολιτικούς που κατά την γνώμη μου κυκλοφορούν συνέχεια στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και αυτούς τους πολιτικούς περιγραφή πολύ εύστοχα ο ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ στο Βιβλίο του.

Αυτή την περιγραφή στις πρώτες σελίδες του βιβλίου είδα με έκπληξη σε εικόνες πολλούς από αυτούς τους χαρακτήρες , έξω από το γραφείο του Νέου πρόεδρου της Ν.Δ !!!! μετά την εκλογική του νίκη ....

Γράφει λοιπόν ο Γιάννης Γιαννέλης σχολιάζοντας την πολυμορφία και τις προσωπικότητες των διαφόρων παραγοντίσκων που συναντά κανείς στην πολιτική ζωή και σήμερα.
Λέει – λοιπόν ότι υπάρχουν σοβαροί- αστείοι– σκυψομεσάκηδες - μονοκόμματοι γλήφτιδες κόλακες βολεψάκηδες –παρατρεχάμενοι και Θεσιθήρεςπου κυνηγάνε να πάρουν κομμάτι από την πίτα της εξουσίας.
Αυτοί και πολλοί άλλοι φαίνεται ότι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, στη πολιτική ζωή του τόπου μας και επομένως σε κάθε παράταξη αυτοί προκαλούσαν και προκαλούν το κοινό αίσθημα και υποβάθμιζαν και υποβαθμίζουν το κομματικό και κυβερνητικό έργο.

Φαίνεται όπως γράφει ο Γιάννης με ξεχωριστό λογοτεχνικό πολιτικό λόγο, ότι κάθε αναγνώστης μπορεί να κρίνει αν αυτά ανήκουν στη φαντασία του συγγραφέα ή αποτελούν κομμάτι της αληθινής σημερινής πραγματικότητας. Γιατί όπως λέει η δολοπλοκία,το ψέμα, ο λαϊκισμός, η υποκρισία και η δημαγωγία κινείται έξω από τοπικά και χρονικά όρια, είναι διαχρονικά διάχυτα και σύμφυτα με την εσωτερική διάσταση όσων διψούν για χρήμα και εξουσία.

Εγώ αντιλαμβάνομαι ως ένας ενεργός πολίτης και κακοποιημένος συνταξιούχος ότι έχουμε τη μετατροπή της χώρας σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο εις το οποίο έχουμε ,συνεχείς αλλαγές κοινώς κολοτούμπες των κυβερνήσεων και των πολιτών σε ποσοστό 80%.
Έτσι έχουμε πολιτική μετατροπή χωρίς πολιτική ιδεολογία η οποία μετά από παρθενογένεση λέγεται μνημονιακή φιλοσοφία διάσωσης της χώρας, όπως άκουσα να λέει από το μόνιμο στασίδι του στα κανάλια της τηλεόρασης διάσημος πολιτικός αναλυτής σχολιαστής.

Σήμερα επομένως έχουμε μετάλλαξη από τους μνημονιακούς δεξιό σοσιαλιστές του 2014 σε νέους φιλόδοξους αντιμνημονιακούς. Ενώ οι αριστερό καπιταλίστες αντιμνημονιακοι το 2015 έγιναν παρά τη θέληση τους σε μνημονιακους.

Ώστε τώρα όλοι μαζί είναι υπόδουλοι η κυβέρνηση και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης οι οποίοι παραδοθήκαν και συνετρίβησαν από τις καταιγίδες αυτού του οικονομικού πολέμου και τώρα μετράμε ερείπια οικονομικά πολιτικά, ανεξαρτησίας, εθνικής αξιοπρέπειας, διοικητικά, κοινωνικά μέσα σε αυτή τη τρίτη μνημονιακή περίοδο κατά την οποία η χώρα έχει αποφύγει την χρεοκοπία, όπως ισχυρίζονται οι νέοι συγκυβερνήτες και που το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού βρίσκεται στην εξαθλίωση και την φτώχεια, στην εποχή που εκκρεμούν σκάνδαλα διαφθορά και κυρίως εθνική απαξίωσης από τους δανειστές μας.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018