Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στον Fm 100 (mp3)

banner roots

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στον Fm 100 (mp3)
10.05.2016 | 20:26

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στον Fm 100 (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup σχολίασε μεταξύ άλλων, ο οικονομολόγος, πολιτικός και πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον Fm 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα».

Ο κ. Σαχινίδης έκανε λόγο για προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο ρεαλιστές θέσεις, «οι οποίες ενδεχομένως αποτελούν μέρος της λύσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε εξασφαλίσει τη λύση στο πρόβλημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε αναγκαία την ύπαρξη επενδύσεων, τονίζοντας ότι στην αναγκαιότητα αυτή αποτελεί τροχοπέδη η ιδεοληψία της κυβέρνησης. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς θεωρεί σωστές επενδύσεις μόνο αυτές που κάνει το δημόσιο, εξηγώντας, όμως, ότι η χώρα έχει ανάγκη μεγαλύτερες επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Σαχινίδης θεωρεί απαραίτητη την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης, τομείς που έχουν δημιουργήσει χρόνια προβλήματα και αρνητικό κλίμα, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στην Ελλάδα.

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν η χώρα μπορεί να βγει από την ύφεση και τη στασιμότητα, αφού, όπως είπε ο ίδιος, «αυτές υπήρχαν πριν από τα μνημόνια».

Ακούστε περισσότερα από τα όσα είπε ο κ. Σαχινίδης στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel