Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία

Υγεία

20.02.2017 | 18:46

Στο ποσοστό ρεκόρ του 93,5 τοις εκατό, ανέρχεται η ακρίβεια διάγνωσης με την τρισδιάστατη υπερηχογραφία, την πλέον πρόσφατη εξέλιξη στο απεκονιστικό πεδίο, γεγονός που την καθιστά ένα από τα εγκυρότερα διαγνωστικά μέσα που συμβάλλουν καθοριστικά στον αγώνα πρόληψης και πρόωρης διάγνωσης του καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών.

18.02.2017 | 19:32

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Θεωρώ απαραίτητο την συνεχή ενημέρωση μέσω των συνδικαλιστικών τους φορέων και των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας, όλων αυτών οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή και την διάθεση των τροφίμων, διότι με το αντικείμενο αυτό ασχολούνται πολλές κατηγορίες ανθρώπων με διαφορετική εκπαίδευση και διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο και επομένως χρειάζονται εκλαϊκευμένες οδηγίες, με βάση τους κανόνες της πρόληψης και της υγιεινής, ώστε να γίνονται κατανοητές από όλους.

17.02.2017 | 18:18

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Η υγεία του ανθρώπου κινδυνεύει και από τα τρόφιμα, και για αυτό το σκοπό τα αίτια αυτά έχουν ερευνηθεί επιστημονικά και ταξινομούνται σε κατηγορίες οι οποίες επηρεάζουν επικίνδυνα την διατροφή μας. Η διατροφή μας εξαρτάται ακόμη από την ποσότητα και την ποιότητα των τροφίμων, ενώ τα τρόφιμα ζωικής προελεύσεως είναι τα πιο ευπαθή για το πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Η είσοδος μικροβίων στα τρόφιμα λέγεται μόλυνση.

16.02.2017 | 20:09

Του Γιώργου Σάμπαλη
Γενικού Χειρουργού-Λαπαροσκόπου
Διευθυντή- Χειρουργού Ευρωκλινικής Αθηνών
www.sambalis.gr

Ο μύθος που υπήρχε μέχρι τώρα... αντιμετώπιζε το ίζημα (λάσπη) στη χολή ή ακόμα και μια μικρολιθίαση με σχετική αδιαφορία, λόγω δήθεν μη επικινδυνότητας μιας τέτοιας κατάστασης. Η επιστημονική εμπειρία όμως φαίνεται ότι το διαψεύδει, γιατί η χολή αφενός αποτελεί ένα «απρόβλεπτο» όργανο και αφετέρου δείχνει να απασχολεί όχι μόνο τις συνηθισμένες «ύποπτες» ηλικίες, αλλά ακόμα και τις πολύ νεώτερες.

13.02.2017 | 18:46

«Ποτέ μια γυναίκα δεν πρέπει να προχωρήσει σε αισθητικές επεμβάσεις στον μαστό (αυξητική με τοποθέτηση ενθέματος, μειωτική ή επέμβαση ανόρθωσης), χωρίς προηγουμένως να έχει εξεταστεί με υπέρηχο αν είναι κάτω από 35 ετών ή με μαστογραφία αν είναι μεγαλύτερη», υπογραμμίζει ο κ. Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής του Απεικονιστικού τμήματος Μαστού και Οστεοπόρωσης της Ευρωκλινικής Αθηνών.

12.02.2017 | 13:24

Αν ο βήχας δεν σε αφήνει σε ησυχία, -πριν καταφύγεις αμέσως σε φάρμακα που εννοείται ότι δεν πρέπει να λαμβάνεις χωρίς ιατρική συμβουλή - δοκίμασε την δύναμη των «φαρμάκων» της φύσης. 6 υλικά. Τα έχεις ήδη στο σπίτι σου. Μέντα, νερό, αλάτι, μαύρο πιπέρι, μέλι, λεμόνι.

07.02.2017 | 18:14

Η νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου, είναι στενά συνδεδεμένη με την αποκωδικοποίηση του γονιδίου και την κατανόηση των μηχανισμών που οδηγούν στην ογκογένεση. Η αλματώδης πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε αυτό το πεδίο, επιτρέπει στην επιστημονική κοινότητα να εφαρμόζει αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες στον ογκολογικό ασθενή, σχεδιασμένες με βάση τις ανάγκες του και τον τύπο καρκίνου που αντιμετωπίζει.

05.02.2017 | 17:45

Η άνοια είναι ένα φάσμα διαταραχών στη συμπεριφορά, τις γνωστικές λειτουργίες, τα συναισθήματα και τη λειτουργικότητα του ατόμου που επηρεάζει κάθε άτομο διαφορετικά, ανάλογα με την ηλικία, το επάγγελμά του, το φύλο, το μορφωτικό του επίπεδο. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές άνοιας, με πιο συχνές την άνοια τύπου Alzheimer, την άνοια μετά από εγκεφαλικά επεισόδια και τη μετωποκροταφική άνοια, τα πρώτα συμπτώματα είναι σχεδόν κοινά σε όλες μορφές.

04.02.2017 | 19:08

Ο καρκίνος σε μεγάλο βαθμό σήμερα, είναι ιάσιμος και αυτό οφείλεται στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει βελτιωθεί σημαντικά.

30.01.2017 | 17:37

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Η μηνιγγίτιδα είναι φλεγμονή των μηνίγγων του εγκέφαλου είναι συνήθως εποχιακή λοιμώδης νόσος, της οποίας τα περισσότερα κρούσματα παρουσιάζονται κυρίως στο τέλος του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης και ο αιτιολογικός παράγων αυτής της μολυσματικής νόσου είναι ιοί και μικρόβια.

 

gunaika banner new

youtube channel

Ποια η άποψη σας για τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα περί των 600 δις;

Τον πιστεύω, ισχύουν οι ισχυρισμοί του(4.2%)
Δεν τον πιστεύω, είναι όλα ψέματα(95.8%)
Δεν τον γνωρίζω(0%)
Συνολικές ψήφοι: 24
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Φεβρουαρίου 10, 2017