Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία

Υγεία

19.06.2017 | 17:16

Γράφει ο Ιωάννης Κλωνάρης - Ειδικός Καρδιολόγος

Ο κυρ Νίκος ήταν ανέκαθεν μερακλής. Είχε φτάσει αισίως στην ηλικία των 60 ετών, και θα μπορούσε να σας πει με υπερηφάνεια πως σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχε αρρωστήσει ποτέ, τουλάχιστον σοβαρά, ώστε να χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.  Ως αγρότης εργαζόταν καθημερινά – συχνά υπό αντίξοες συνθήκες – με έντονους ρυθμούς. Εντούτοις, ποτέ δεν παραπονέθηκε για ενοχλήματα όπως εύκολη κόπωση, δύσπνοια, θωρακικό άλγος. Ως μερακλής τιμούσε το καθιερωμένο ουζάκι του στο καφενείο. Ειδικά, αν είχε και καλή παρέα, το ένα ποτηράκι ούζο γινόταν χαλαρά ένα καραφάκι.

17.06.2017 | 14:35

Γράφει η Πηνελόπη Τσακανίκα

Το σύνδρομο Down (τρισωμία 21) είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία στην οποία αποδίδεται η νοητική δυσκολία του ατόμου. Μέσα από έρευνες έχει αναδειχθεί ότι παρουσιάζεται ανά πεντακόσιες γεννήσεις και ότι όσο μεγαλύτερη είναι η μητέρα στην ηλικία τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες γέννησης ενός παιδιού με το εν λόγω σύνδρομο. Ο όρος σύνδρομο χρησιμοποιείται για να αναδειχθεί η ποικιλομορφία των νοητικών και σωματικών προβλημάτων του ατόμου.

15.06.2017 | 16:46

Του Νικολάου Σκαρτάδου
Μαιευτήρα Χειρουργού-Γυναικολόγου
www.skartadosnikolaos.gr

Το καλοκαίρι μπορεί να περιλαμβάνει κολύμπι, ηλιοθεραπεία, χαλάρωση και υπέροχες βραδιές, αλλά μπορεί να κρύβει κι ένα σωρό ταλαιπωρίες για τις γυναίκες, που ίσως τους χαλάσουν τη διάθεση και τη γαλήνη των διακοπών.

14.06.2017 | 17:17

Την απαράδεκτη πρακτική πολλών διαγνωστικών κέντρων να ανακοινώνουν το αποτέλεσμα μιας μαστογραφίας στην εξεταζόμενη γυναίκα μετά από 3-7 ημέρες, καταγγέλλει με δηλώσεις του ο Δρ. Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής του Απεικονιστικού τμήματος Μαστού και Οστεοπόρωσης της Ευρωκλινικής Αθηνών, τονίζοντας με έμφαση πως: «Η κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να πληροφορείται αμέσως μετά την εξέταση το αποτέλεσμα της μαστογραφίας της».

13.06.2017 | 17:31

«Σαφώς και η διατροφή δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη, αλλά μπορεί να συμβάλλει στην αισιόδοξη ψυχική διάθεση, να βελτιώσει την ενεργητικότητα αλλά και τη δυνατότητα αντιμετώπισης με πιο δυναμικό τρόπο των στρεσσογόνων καταστάσεων. Και αυτά αποτελούν πολύτιμα "όπλα" στην αντιμετώπιση μιας συναισθηματικής διαταραχής, όπως είναι η κατάθλιψη».

10.06.2017 | 14:05

Γράφουν οι: Τσακανίκα Πηνελόπη και Κυριαζίδου Σωτηρία

Ορισμός Νοητικής Δυσκολίας

H Νοητική Δυσκολία αναφέρεται ως μία σημαντικά κάτω από το μέσο όρο γενική νοητική λειτουργία του ατόμου, που συνοδεύεται από ανεπάρκειες στην προσαρμοστική του συμπεριφορά (αυτοεξυπηρέτηση, ζωή μέσα στο σπίτι, κοινωνικές δεξιότητες, αυτό-καθοδήγηση, λειτουργικές ακαδημαϊκές δεξιότητες, ψυχαγωγία, υγεία-ασφάλεια, χρήση κοινοτικών υπηρεσιών/ πόρων, εργασία, επικοινωνία) και εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της αναπτυξιακής περιόδου και πριν την ηλικία των 18 χρόνων.

01.06.2017 | 17:37

Μήνυμα αισιοδοξίας εκπέμπει η Χειρουργός Μαστού Δρ. Βάνια Σταφυλά, MD, PhD, FEBS, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διπλωματούχος European Boards of Surgery (Breast), με αφορμή τον συχνά ανεδαφικό φόβο πολλών γυναικών για πιθανή κληρονομικότητα που τις προδιαθέτει για καρκίνο του μαστού.

27.05.2017 | 14:07

Γράφουν οι: Τσακανίκα Πηνελόπη και Κυριαζίδου Σωτηρία

Πλαίσιο φοίτησης

Η εκπαίδευση που θα λάβει ένα παιδί με ΔΑΦ αποτελεί συνάρτηση του εύρους, του βαθμού και της έντασης των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών του, καθώς, και της προσαρμοστικής συμπεριφοράς που αυτό επιδεικνύει.

24.05.2017 | 16:49

Η νέα, υπερσύγχρονη μη επεμβατική ενδοσκοπική θεραπεία με Laser διοξειδίου ή ραδιοσυχνότητες, που επιτρέπει την «εξάχνωση» της κύστης κόκκυγος, τείνει πλέον να υποκαταστήσει όλες τις άλλες χειρουργικές τεχνικές, ως θεραπεία εκλογής, με ταχεία επούλωση, ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς επιπλοκές και πραγματοποιείται με υπνοαναλγησία και σχεδόν μηδαμινό χρόνο νοσηλείας, ενώ ταχεία είναι και η επούλωση του τραύματος.

21.05.2017 | 10:43

Πόσο καλή όραση έχεις; Μπορείς να ξεχωρίσεις ακόμα και τις ανεπαίσθητες αλλαγές στα χρώματα; Το Farnsworth-Munsell 100 Hue τεστ που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '40 από τον Dean Farnsworth χρησιμεύει ακριβώς σε αυτό.

 

gunaika banner new

youtube channel

Ποια η άποψη σας για τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα περί των 600 δις;

Τον πιστεύω, ισχύουν οι ισχυρισμοί του(4.2%)
Δεν τον πιστεύω, είναι όλα ψέματα(95.8%)
Δεν τον γνωρίζω(0%)
Συνολικές ψήφοι: 24
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Φεβρουαρίου 10, 2017