Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία

Υγεία

08.08.2017 | 19:43

Γράφει ο Πέτρος Μαλακάσης
Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού
Διευθυντής του Απεικονιστικού Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών
www.psifiaki-tomosynthesi.gr

Ψηφιακή μαστογραφία, ελαστογραφία, τρισδιάστατος υπέρηχος, λέξεις φορτισμένες πολλές φορές με άγχος, αγωνία, φόβο για πολλές γυναίκες ακόμα και αν πρόκειται απλά για τις εξετάσεις ρουτίνας που κάθε γυναίκα υποχρεούται να πραγματοποιεί κάθε χρόνο, προφυλάσσοντας την υγεία της με τις προληπτικές αυτές τεχνικές, που πλέον πραγματοποιούνται εύκολα, χωρίς καμία ταλαιπωρία και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

30.07.2017 | 11:20

Μπορεί η πάνα να είναι η καλύτερη λύση για τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, ωστόσο η απεξάρτηση από αυτήν αποτελεί κατάκτηση για κάθε μπόμπιρα και μεγάλο αγώνα -στοίχημα για το γονιό.

24.07.2017 | 19:32

Γράφει ο Πέτρος Κεχαγιάς

Όποιος συναναστρέφεται ή φέρει υπό τη μέριμνά του τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων με άνοια έχει βιώσει ή έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με σημαντικές αλλαγές στην προσωπικότητα του ασθενούς, πολλές φορές σε τέτοιο βαθμό που μοιάζει ο αγαπημένος του άνθρωπος να είναι πλέον ένα άλλο άτομο. Η πραγματικότητα είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόταν, αισθανόταν και συμπεριφερόταν ο ασθενής πριν την έναρξη της νόσου, «μεταλλάσσεται» σε κάτι άλλο, ερήμην του ίδιου του ατόμου.

24.07.2017 | 16:48

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η αντικειμενική εκτίμηση της επιτυχίας ή όχι μιας θυρεοειδεκτομής, μετά από καλόηθες εύρημα ή για σοβαρή κακοήθεια, με την κάθε περίπτωση να έχει τη δική της βαρύτητα στη μετέπειτα εξέλιξη της υγείας του ασθενούς.

20.07.2017 | 19:17

Γράφει ο Ιωάννης Κλωνάρης MD - Ειδικός Καρδιολόγος

Η υπερβολική  ζέστη και η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα όπως αδυναμία/ εξάντληση,  δίψα, ζάλη, πονοκέφαλος, ναυτία μέχρι  και την εμφάνιση του πλήρους συνδρόμου της - επικίνδυνης για τη ζωή - θερμοπληξίας (απώλεια συνείδησης, σύγχυση, σπασμούς, λήθαργο και κώμα).

19.07.2017 | 17:16

Η εγκυμοσύνη τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να στερήσει καμία από τις χαρές του καλοκαιριού στις γυναίκες, αρκεί να λάβουν υπόψη τους μερικούς απλούς κανόνες, έτσι ώστε και τις χαρές της θάλασσας να απολαύσουν, αλλά και να μην ταλαιπωρηθούν από επιπτώσεις μυκητιάσεων, κολπίτιδων και άλλων όχι σοβαρών, αλλά σίγουρα ενοχλητικών καταστάσεων.

18.07.2017 | 17:18

Ελπιδοφόρα φαίνεται να αποδεικνύεται η σχέση υγιεινής διατροφής και άσκησης, με τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με έρευνες για την εξακρίβωση αυτής της σχέσης «στοργής» μεταξύ του πιο φυσικού τρόπου ζωής και της δυνατότητας να μειωθούν τα κρούσματα της νόσου-μάστιγας για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

16.07.2017 | 16:22

Στη θρεπτική αξία του καρπουζιού αναφέρεται άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) της διαιτολόγου - διατροφολόγου Αστερίας Σταματάκη, διευθύντριας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

11.07.2017 | 16:45

Γράφει η Φανή Λούγκλου
ΜΑ Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος

Δύσκολο ερώτημα. Οι σκέψεις προκαλούν τα συναισθήματα ή τα συναισθήματα τις σκέψεις;

10.07.2017 | 17:36

Η επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα έπαψε πλέον να αποτελεί αιτία «φόβου» τόσο για την μετεγχειρητική της πορεία, όσο και για τις μελανιές και το πρήξιμο του προσώπου που συνεπαγόταν η συγκεκριμένη επέμβαση, γεγονός που εμπόδιζε πολλούς ασθενείς να υποβληθούν σε αυτήν, έστω κι αν τους ταλαιπωρούσαν τα ποικίλα συμπτώματα του «προβληματικού» ρινικού τους διαφράγματος.

 

gunaika banner new

youtube channel

Ποια η άποψη σας για τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα περί των 600 δις;

Τον πιστεύω, ισχύουν οι ισχυρισμοί του(4.2%)
Δεν τον πιστεύω, είναι όλα ψέματα(95.8%)
Δεν τον γνωρίζω(0%)
Συνολικές ψήφοι: 24
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Φεβρουαρίου 10, 2017