Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία

Υγεία

24.01.2017 | 12:48

Γράφει ο Πέτρος Κεχαγιάς

Τα θετικά αποτελέσματα που έχει η φυσική, σωματική άσκηση στις λειτουργίες του οργανισμού μας είναι πολλές και επιβεβαιωμένες. Πάρα πολλές μελέτες, αλλά και η προσωπική εμπειρία του κάθε αθλούμενου, έχουν αποδείξει πως έστω και μία μικρής διάρκειας αερόβια άσκηση την ημέρα είναι ικανή να βελτιώσει τη σωματική μας υγεία. Ωστόσο, πέρα από το σώμα, η άθληση συνεισφέρει και στη βελτίωση των ψυχολογικών μας λειτουργιών, όπως είναι η διάθεση, η συγκέντρωση, η θέληση, η θετική εικόνα για το σώμα μας κ.ά. Παρακάτω θα δούμε περιληπτικά μερικά από αυτά.

23.01.2017 | 19:02

Το μεγαλύτερο επιστημονικό, εκπαιδευτικό, συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός στο χώρο της υγείας, είναι πραγματικότητα.

19.01.2017 | 20:26

Αποπροσανατολιστικό, ανεύθυνο και επικίνδυνο χαρακτηρίζει μια Βρετανή τον τρόπο με τον οποίο το σύγχρονο μάρκετινγκ επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τις γυναίκες γύρω από τον καρκίνο του μαστού.

19.01.2017 | 18:55

Γράφει ο Πέτρος Κεχαγιάς
Ψυχοθεραπευτής, MSc Νευροψυχολόγος
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.
www.facebook.com/psychologoslimnos
www.psychologoslimnos.gr

Συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία ξαφνική και απροσδόκητη απώλεια ή με τον αποχωρισμό ενός ανθρώπου, ο οποίος ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Αρνητικά συναισθήματα και δυσφορία κατακλύζουν το μυαλό και το σώμα μας με το άκουσμα της θλιβερής είδησης. Οι πιο στενοί συγγενείς και οι φίλοι είναι αυτοί που επηρεάζονται και «τραυματίζονται» περισσότερο, καθώς αντιμετωπίζουν κατά μέτωπο τις επιπτώσεις της απώλειας.

17.01.2017 | 19:56

«Η προσπάθεια για όσο το δυνατόν λιγότερo άγχος αλλά και ταλαιπωρία για τις γυναίκες που έχουν καλοήθη ευρήματα στο μαστό τους, όπως τα ινοαδενώματα, τα οποία επιθυμούν να αφαιρέσουν χωρίς όμως την ταλαιπωρία του χειρουργείου, έχει οδηγήσει στην νέα, εξελιγμένη, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο VAE (Vacuum Assisted Excision), την οποία εφαρμόζουμε πλέον και στη χώρα μας», αναφέρει σε δηλώσεις της η Χειρουργός Μαστού Δρ Βάνια Σταφυλά, MD, PhD, FEBS, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Διπλωματούχος European Boards of Surgery (Breast).

16.01.2017 | 19:20

Μια νέα μέθοδος αφαίρεσης ευρημάτων στον μαστό, η VAE (Vacuum Assisted Excision) όπως ονομάζεται και η οποία είναι υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη, άρχισε να εφαρμόζεται και στη χώρα μας και αναμένεται να απαλλάξει τις γυναίκες από το άγχος της «ανακάλυψης» ενός οιουδήποτε καλοήθους μορφώματος στο μαστό τους, συγχρόνως όμως θα τους επιτρέψει και να απαλλαγούν οριστικά από αυτό, χωρίς να καταφύγουν σε χειρουργική επέμβαση.

14.01.2017 | 10:25

Γράφει η Καλαθά Άννα-Δέσποινα
Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ

Είναι γνωστό πια πως διανύουμε τον αιώνα της αδράνειας. Πλέον η υποκινητικότητα αντιμετωπίζεται ως σύνδρομο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας επιτάσσει στην ακινητοποίηση. Αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς «τροποποιήσιμους» παράγοντες κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων.

31.12.2016 | 19:05

Γράφει ο Πέτρος Κεχαγιάς
MSc Νευροψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.
www.facebook.com/psychologoslimnos
www.psychologoslimnos.gr

Για πολλούς η νέα χρονιά σηματοδοτεί τη θέσπιση νέων στόχων, ή την ανάγκη για μεγαλύτερη επιμονή σε αυτούς που την προηγούμενη χρονιά δεν πραγματοποιήθηκαν. Λειτουργεί κάπως σαν έθιμο ή σαν συνήθεια, «για να μας πάει καλά ο χρόνος». Έρχεται όμως κάποια στιγμή που πιθανόν απογοητευόμαστε από τους στόχους που βάλαμε και δεν καλύψαμε. Τι φταίει;

30.12.2016 | 17:03

Γράφει η Μαλαματένια Παλαμούτη, Κοινωνική Λειτουργός

Η βία όλων των μορφών που ασκείται στο πλαίσιο οικογενειακών σχέσεων ή των συντροφικών σχέσεων, είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο και ένα σοβαρό πρόβλημα παραπτωματικότητας, το οποίο παρόλο που υπάρχει δεν φανερώνεται για διάφορους  λόγους και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της «αφανούς» κυρίως, εγκληματικότητας.

21.12.2016 | 17:35

Σημαντικές και πολύπλευρες οι διαπιστώσεις της 20ετούς εμπειρίας του από την εφαρμογή της μεθόδου αποκατάστασης της κήλης TEP (Total Extra Peritoneal Repair - Ολικά Εξωπεριτοναϊκή Αποκατάσταση), έτσι όπως περιγράφονται σε εργασία που ανακοίνωσε μαζί με τη χειρουργική του ομάδα ο Γενικός Χειρουργός-Λαπαροσκόπος και Διευθυντής Xειρουργός της Ευρωκλινικής Αθηνών Δρ. Γιώργος Σάμπαλης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της μεθόδου που εφάρμοσε σε 444 ασθενείς (412 άνδρες και 32 γυναίκες) ηλικίας από 15 έως 90 ετών.

 

gunaika banner new

youtube channel

Κατά τη γνώμη σας, είναι δικαιολογημένη η έντονη αντίδραση των πολιτών της Λήμνου και των άλλων νησιών για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση;

Δικαιολογημένη(24.6%)
Απόλυτα δικαιολογημένη(50.8%)
Αδικαιολόγητη(9.8%)
Απόλυτα αδικαιολόγητη(9.8%)
Μου ειναι αδιάφορο(4.9%)
Συνολικές ψήφοι: 61
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Ιανουαρίου 8, 2017