Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία

Υγεία

27.04.2017 | 19:10

Γράφει ο Δρ Γιώργος Σάμπαλης
Γενικός Χειρουργός-Λαπαροσκόπος
Διευθυντής Χειρουργός Ευρωκλινικής Αθηνών
www.sambalis.gr

Το πρόβλημα που πολλές φορές παρουσιάζεται στην ελάχιστα επεμβατική εγχείρηση ρουτίνας όπως θεωρείται αυτή της θυρεοειδεκτομής, είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου της φωνής, αν ο χειρουργός έχει έλλειψη εμπειρίας και περιορίζεται μόνο στην «οπτική» αναγνώριση του συγκεκριμένου νεύρου που συνδέεται με τις φωνητικές χορδές.

26.04.2017 | 18:45

Γράφει ο Πέτρος Κεχαγιάς
Ψυχοθεραπευτής, MSc Νευροψυχολόγος
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.
www.facebook.com/psychologoslimnos
www.psychologoslimnos.gr

Πολλές διαχρονικές έρευνες διεθνώς επιβεβαιώνουν συστηματικά πως ο σχολικός εκφοβισμός (και γενικά ο εκφοβισμός στην παιδική ηλικία – γνωστός κυρίως ως bullying) έχει μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή του θύματος και του θύτη, ακόμη και στην ενήλικη ζωή τους. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πως ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι ένα απλό φαινόμενο το οποίο κάποιος μπορεί να συνηθίσει να ζει με αυτό και πως αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στη ψυχική κατάσταση του ατόμου.

26.04.2017 | 17:57

«Ο καρκίνος έχει την ικανότητα πολλές φορές να... κρύβεται και να μην απεικονίζεται με τόση ευκρίνεια, έτσι που ο κλινικός έλεγχος μετά από μαστογραφία να αποτελεί τη "δικλείδα ασφαλείας" για κάθε τι περίεργο, η έγκαιρη διάγνωση του οποίου μπορεί να σώσει μια ζωή».

20.04.2017 | 20:03

Γράφουν: Τσακανίκα Πηνελόπη, Ειδική Παιδαγωγός, Απόφοιτη του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

               Κυριαζίδου Σωτηρία, Ψυχολόγος Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Κλινική Νευροψυχολογία της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση-διαφοροδιάγνωση και αξιολόγηση ενός παιδιού με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατέχουν σημαντικότατη θέση στην εξέλιξη ενός παιδιού. Είναι, ωστόσο, τα αποτελέσματα που προέρχονται από αυτά έγκυρα και αξιόπιστα ή κάποιοι παράγοντες υπεισέρχονται στην εν λόγω διαδικασία μειώνοντας την αξιοπιστία της, επιφέροντας, παράλληλα, δυσμενής επιπτώσεις τόσο στην ακαδημαϊκή εξέλιξη, όσο και στην ψυχοσύνθεση του εκάστοτε μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες;

19.04.2017 | 20:06

Γράφει ο Πέτρος Κεχαγιάς
Ψυχοθεραπευτής, MSc Νευροψυχολόγος
Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.
www.facebook.com/psychologoslimnos
www.psychologoslimnos.gr

Η Βασιλική είναι 42 ετών και ζει σε ένα χωριό της Λήμνου από τότε που άφησε την Αθήνα μετά τις σπουδές της. Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο νησί είχε μία αίσθηση εγκλωβισμού, ότι κάτι την πνίγει και πως η ζωή της θα περιοριστεί πολύ. Όσο περνούσε ο καιρός, αυτή η αίσθηση μεγάλωνε περισσότερο και γινόταν όλο και πιο δύσκολο γι αυτήν να τη διαχειριστεί. 

12.04.2017 | 13:24

Οι γυναίκες ομορφαίνουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην επίδραση των ορμονών που κάνουν την υποψήφια μητέρα γεμάτη λάμψη, αυτοπεποίθηση και ζωντάνια.

09.04.2017 | 10:51

Η θεωρία που υποστηρίζει πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό και υγιεινό γεύμα της ημέρας, ίσως να είναι λάθος. Μάλιστα, κάποιοι διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως το πρωινό σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος και στην υγεία μας.

07.04.2017 | 12:33

H Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία γιορτάζεται στις 7 Απριλίου κάθε χρόνο για την επέτειο της ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μας παρέχει μια ευκαιρία προκειμένου να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα υγείας που απασχολεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

06.04.2017 | 12:26

Γράφει ο Πέτρος Κεχαγιάς
Ψυχοθεραπευτής, MSc Νευροψυχολόγος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) αποφάσισε να αφιερώσει τη φετινή 7η Απριλίου στη τρίτη πιο συχνά εμφανιζόμενη διαταραχή η οποία προκαλεί έντονες επιπτώσεις και δυσλειτουργία στο άτομο που νοσεί, την Κατάθλιψη.

02.04.2017 | 11:20

Τη στιγμή που η καθημερινότητά μας κινείται σε έντονους ρυθμούς, πολλαπλές υποχρεώσεις και στρες, οι ψυχικές διαταραχές, όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

 

gunaika banner new

youtube channel

Ποια η άποψη σας για τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα περί των 600 δις;

Τον πιστεύω, ισχύουν οι ισχυρισμοί του(4.2%)
Δεν τον πιστεύω, είναι όλα ψέματα(95.8%)
Δεν τον γνωρίζω(0%)
Συνολικές ψήφοι: 24
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Φεβρουαρίου 10, 2017