Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση τριών επιτάφιων στο λιμάνι της Μύρινας | Μήνυμα κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή από τον Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου.

the roots web banners 06

Συνάντηση τριών επιτάφιων στο λιμάνι της Μύρινας | Μήνυμα κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή από τον Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου.
04.05.2024 | 09:02

Συνάντηση τριών επιτάφιων στο λιμάνι της Μύρινας | Μήνυμα κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή από τον Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και συμμετείχε με και κατάνυξη, εχθές, Μ. Παρασκευή, την σύναξη των τριών επιτάφιων, στο λιμάνι της Μύρινας.

Το ιδιαίτερο αυτό αντάμωμα και φέτος δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Έτσι, λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ, συναντήθηκαν στην αρχή του λιμανιού, οι πομπές των Επιτάφιων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας, του Ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Τσας, καθώς και του Επιτάφιου του Στρατού, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεο.

Στην συνέχεια εψάλλησαν τροπάρια του Επιτάφιου θρήνου, ενώ λίγο αργότερα στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης, τόνιζε τη σημασία της ταπείνωσης, της νίκης επί του ανθρώπινου εγωισμού, ενώ επέλεξε να κλείσει την ομιλία του, με ένα μήνυμα για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. «Προσευχόμαστε, για εκείνον τον τόπο όπου για περισσότερα από 2000 χρόνια χύνουν το αίμα το δικό τους και των παιδιών τους πολεμώντας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel