Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Πρόεδρος Της ΑΜΚΕ Αδαμαντία Γαροφαλλίδου στη Γ.Σ. του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

the roots web banners 06

Η Πρόεδρος Της ΑΜΚΕ Αδαμαντία Γαροφαλλίδου στη Γ.Σ. του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
20.04.2024 | 19:04

Η Πρόεδρος Της ΑΜΚΕ Αδαμαντία Γαροφαλλίδου στη Γ.Σ. του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη η Γενική Συνέλευση  του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (Σ.Δ.Ι.Π.Ε.), με τη συμμετοχή των εκπροσώπων 59 Δήμων της χώρας – μελών του Συνδέσμου, κατά την οποία εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος του Σ.Δ.Ι.Π.Ε. επανεξελέγη ο κος Γαρδέρης Σταμάτης, Δήμαρχος Κύθνου.

Η εκπρόσωπος του Δήμου Λήμνου στον Σ.Δ.Ι.Π.Ε και Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Λήμνος Τουριστική» κ. Αδαμαντία Γαροφαλλίδου συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία και πραγματοποίησε επαφές και συζητήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας(ΣΔΙΠΕ) είναι ΝΠΔΔ της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι ο μοναδικός πανελλαδικός σύνδεσμος ΟΤΑ και αποτελείται από μέλη-Δήμους στα διοικητικά όρια των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές.  Ο  ιαματικός τουρισμός δείχνει να κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, ωστόσο πολλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν άλυτα. Στόχος του ΣΔΙΠΕ είναι η ανάπτυξη και διάδοση του Θερμαλισμού και των εφαρμογών του. 

Ισχυρή βούληση της νέας Δημοτικής Αρχής αποτελεί η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στην περιοχή των Θέρμων. Στο πλαίσιο αυτό, άμεσα ενεργοποιούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση ειδικού σήματος λειτουργίας μονάδας ιαματικής θεραπείας και  θα λειτουργήσει υποστηρικτικά ειδική ομάδα εργασίας στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του ιαματικού φυσικού πόρου στο νησί μας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel