Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» : Παντρεύοντας το πνεύμα με το σώμα

the roots web banners 06

Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» : Παντρεύοντας το πνεύμα με το σώμα
01.10.2022 | 19:19

Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» : Παντρεύοντας το πνεύμα με το σώμα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η 30η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε με βραβεύσεις και επαίνους, καθώς απονεμήθηκαν στους μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Μούδρου τα βραβεία και οι έπαινοι συμμετοχής τους στο φεστιβάλ μαθητικών ταινιών Cineμάθεια 2022 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Β/θμια Εκπ/ση Χίου και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Τα δύο σχολεία με την ταινία τους "Με το χέρι στην καρδιά", ένα ντοκυμαντέρ μικρού μήκους αφιερωμένο στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την εγκατάστασή τους στη νέα πατρίδα, απέσπασαν το 2ο βραβείο ντοκυμαντέρ, το 1ο Βραβείο Αφίσας που φιλοτέχνησε η μαθήτρια Αφιώνη Στέλλα και ειδική διάκριση αφηγηματικής δεξιότητας για τους μαθητές Δήμου Νικολέτα, Φίκαρη Μάριο και Ψαρρή Αγοραστό. Βεβαιώσεις συμμετοχής για την τεκμηρίωση, τη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία, το μοντάζ, τη μουσική επένδυση δόθηκαν επίσης στους μαθητές και στις μαθήτριες Παναγιώτα Κοτσιλίτη, Ελισάβετ Μαυρολάμπαδου, Χριστίνα Παππά, Κοσμά Σαρδιανό, Κριστιάνα Σέχου, Σταυρούλα Στενού, Ειρήνη Ταρσή, Ραφαηλία Ταρσή, Ελισάβετ Μαυρολάμπαδου. Τα βραβεία απένειμαν οι εκπαιδευτικοί Γραμματικοπούλου Μελίνα και Παπαπαναγιώτου Μαρία που συντόνισαν την όλη προσπάθεια.

Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά με αντικείμενο την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας που απέσπασε το Γυμνάσιο Μούδρου για την σημαντική και ποιοτική δουλειά του στο έργο Etwinning Π.Α.Ν.Δ.Η.Μ.Ι.Ε.Σ. στο οποίο συνεργάστηκε μαζί με άλλα 9 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Για την εξαιρετική προσφορά τους στο πρόγραμμα βραβεύτηκαν οι μαθήτριες Βελβέ Ελπίδα, Θωμά Μαρία, Λυβερίου Αναστασία, Μαυρολάμπαδου Ελισάβετ, Νικολαϊδου Κωνσταντίνα και Ταρσή Ειρήνη. Υπεύθυνη του προγράμματος η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Παπαπαναγιώτου Μαρία.

Τέλος, επιδόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα Art and Science του R4C του ΙΕΠ στους μαθητές Μαυρολάμπαδου Ελισάβετ, Μπιζαδέλλη Αγγελική και Καρυδάκη Λεωνίδα που εκπροσώπησαν με το mobile που δημιούργησαν υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Καλλιτεχνικών του σχολείου κ. Καραογλάνη Χριστίνας το σχολείο και τη χώρα μας σε έκθεση έργων τέχνης στο αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολι της Ιταλίας. Οι μαθητές επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση, καθώς το έργο ήταν συλλογική δημιουργία των μαθητών της περσινής Γ΄Γυμνασίου. Οι βραβεύσεις των μαθητών έλαβαν χώρα στο χώρο του Γενικού Λυκείου Μούδρου, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών παρακολουθεί πλέον μαθήματα στο Λύκειο.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει το Γυμνάσιο Μούδρου κάθε χρόνο στον εορτασμό της Ημέρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών. Θεωρώντας ότι οι γλώσσες είναι ο τρόπος έκφρασης των πολιτισμών, της διαφορετικότητας, αλλά και της σύμπλευσης, τιμώντας την πολυπολιτισμικότητα και την κοινή πορεία των χωρών και θεωρώντας πως η σημασία της ημέρας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις ευρωπαϊκές, αλλά στις γλώσσες σε παγκόσμια κλίμακα, το Γυμνάσιο Μούδρου τιμήσε την 26η Σεπτεμβρίου με μια μικρή μετακίνηση στην ημερομηνία με μια σειρά ποικίλων και ιδιαίτερα ευχάριστων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων που ενθουσίασαν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τη συνολική μέριμνα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός του σχολείου, κ. Μέρμηγκα Χρυσούλα, καθηγήτρια Αγγλικών, που κάθε χρόνο φροντίζει ήδη από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς να συντονίσει την προσπάθεια, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Γερμανικών κ. Πάντσιου Κρυστάλλω και την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Τσάκου Ευαγγελία που δυστυχώς για σοβαρούς λόγους υγείας απουσίαζε. Γλωσσοδέτες, κουίζ, πολιτισμικές αναφορές σε ευρωπαϊκά κράτη, ζωγραφική, δίγλωσσοι μαθητές που σύστησαν στους συμμαθητές τους τη γλώσσα τους, υπέροχες κατασκευές εμβληματικών ευρωπαϊκών μνημείων, μουσική. Μια εκδήλωση που τα είχε όλα και που ολοκληρώθηκε με ένα καταπληκτικό μπουφέ με γεύσεις από όλη την Ευρώπη, που δημιούργησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Στους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικά που αποστάλθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Και η μέρα συνεχίστηκε με την 9η Πανελλήνια Ημέρα αθλητισμού.

Κοντά στους μαθητές του σχολείου ο παθολόγος κ. Λούκας Θωμάς, που αποδέχθηκε την πρόσκλησή της Διεύθυνσης και με πολύ παραστατικό τρόπο έδωσε στους μαθητές μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα μοιράστηκε μαζί μας και για την διαδραστική παρουσίασή του. Και στη συνέχεια πεζοπορία στην όμορφη παραλία του Αγίου Παύλου για όλους με καθοδηγητή τον κ. Λασκαρέλια Βασίλη, που παρόλο που ανήκει σε 3 σχολεία, πάντα ανταποκρίνεται με προθυμία στο κάλεσμα όλων.

Και του χρόνου με υγεία, επιτυχίες και καλή φυσική κατάσταση!

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το