Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Ένα μουσείο γεννιέται | Μουσείο παιδικών παιχνιδιών

the roots web banners 06

Λήμνος: Ένα μουσείο γεννιέται | Μουσείο παιδικών παιχνιδιών
15.11.2017 | 18:26

Λήμνος: Ένα μουσείο γεννιέται | Μουσείο παιδικών παιχνιδιών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει η Μαρία Αγιασματζή

Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Μετά την καταιγίδα το ουράνιο τόξο.

Αναφέρομαι στο μουσείο παιδικού παιχνιδιού και βίβλου, του δωρητή αρχαιολόγου και συγγραφέα, Χρήστου Μπουλώτη.

Μετά από πέντε τετραετίες αναμονής, επιτέλους το όνειρο του αρχαιολόγου Μπουλώτη, γίνεται πραγματικότητα. Μέσα του είχε τόση υπομονή και αγάπη για τη Λήμνο για να περιμένει είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Το έργο αυτό ήταν μια μεγάλη προσπάθεια όλων αυτών που ενδιαφέρθηκαν, που ευτυχώς έφτασε σε αποτέλεσμα.

Σαν ξαδέλφη του Χρήστου Μπουλώτη, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και έριξαν φως στο τούνελ, εκεί που πήγαινε να σβήσει. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν και έφεραν εις πέρας αυτό το αριστούργημα, αυτό το στολίδι, και μπράβο τους.

Κάθε πρωί περνώ από το σημείο που βρίσκονται τα κτήρια, γιατί είναι ο δρόμος μου, στέκομαι και τα κοιτάω με συγκίνηση και χαρά, βλέποντάς τα να προχωρούν προς τελειοποίηση. Ένα στολίδι έρχεται να διακοσμήσει τον Τούρκικο Γιαλό, αφού σαν χώρος και τόπος είναι κατάλληλοι για να στεγάσουν τα παιχνίδια, βιβλία και όχι μόνο.

Και πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκονται κοντά στο σπίτι του Χρήστου και στο δικό μου.

Ένα στολίδι για τη Λήμνο, το νησί που γεννηθήκαμε και περάσαμε τα παιδικά μας χρόνια.

Ο Τούρκικος Γιαλός, η Νέα Μάδυτος, αφού μέσα τους κρατάνε τις ρίζες μας και τα παράριζα. Ο αγαπημένος μου ξάδελφος, Χρήστος Μουλώτης,  αρχαιολόγος-συγγραφέας και συλλέκτης των παιχνιδιών θα δεχτεί αυτό το μουσείο.

Αν και στα παιδικά του χρόνια ο Χρήστος Μπουλώτης, σαν παιδάκι είχε στερηθεί ακόμη και το ψωμί του, δεν τον εμπόδισε όμως να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Αντιθέτως, στην αρχαιολογία, τη συγγραφικότητα και τη συλλογή των παιχνιδιών έβγαλε τα απωθημένα του. Είναι αυτά που του έλειψαν.

Μέσα από τα βιβλία εκφράζει συναίσθημα και καταγράφει φανταστική ή πραγματική ιστορία και δημιουργεί ένα κόσμο που αγγίζει τα όρια του παραμυθιού.

Αυτός ο πλούτος της γνώσης, αγγίζει μικρούς και μεγάλους. Το παιχνίδι έχει μεγάλη αξία στη ζωή μας, η νοσταλγία του παρελθόντος που δυστυχώς δεν μπορεί να ξαναγίνει παρόν για μας τους μεγάλους.

Να σταθούμε δίπλα του και να καμαρώσουμε αυτό το στολίδι που λέγεται μουσείο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel