Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Γυμνάσιο Μούδρου

the roots web banners 06

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Γυμνάσιο Μούδρου
26.09.2017 | 19:56

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Γυμνάσιο Μούδρου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες των Ευρωπαϊκών χωρών, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της Αγγλικής Γλώσσας, κ. Μέρμηγκα, διοργάνωσε ένα μικρό αφιέρωμα στις γλώσσες που αποτελούν σήμερα την πολυπολιτισμική πραγματικότητα της Ευρώπης και της Ελλάδας πιο συγκεκριμένα.

Οι μαθητές δημιούργησαν κολάζ με λέξεις από διάφορες γλώσσες, έκαναν σύντομες παρουσιάσεις λέξεων με κοινές ρίζες που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αντάλλαξαν χαιρετισμούς και χρησιμοποίησαν καθημερινό λεξιλόγιο προερχόμενο από διάφορες χώρες και παρουσίασαν τη γαστρονομική κουλτούρα διαφόρων χωρών.

Τέλος, έγινε σύνδεση με διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών και ήρθαν σε επαφή με τη μουσική τους κουλτούρα. «Σε μια εποχή που το διαφορετικό είναι ανάγκη να συμπεριληφθεί στην πολιτισμική μας συνείδηση, το Γυμνάσιο Μούδρου ξεκινώντας από τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό κάνει άνοιγμα στο σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην πολιτισμική ιδιαιτερότητα κάθε λαού», αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα του σχολείου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel