Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκίνησε τα τερτίπια η HSW; | Ανακοινώθηκαν τα φθινοπωρινά δρομολόγια της άγονης γραμμής

the roots web banners 06

Ξεκίνησε τα τερτίπια η HSW; | Ανακοινώθηκαν τα φθινοπωρινά δρομολόγια της άγονης γραμμής
23.07.2015 | 10:16

Ξεκίνησε τα τερτίπια η HSW; | Ανακοινώθηκαν τα φθινοπωρινά δρομολόγια της άγονης γραμμής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τα φθινοπωρινά δρομολόγια της άγονης γραμμής «ανέβασε» στη σελίδα της η HSW, τα οποία αναμένονται να ξεκινήσουν από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα δρομολόγια θα μειωθούν και πάλι σε δύο την εβδομάδα, αφού σταματάει η δρομολόγηση του Blue Star 1 και παράλληλα φαίνεται πως παρατείνεται η παραμονή του Νήσος Ρόδος, αφού θα είναι το μόνο πλοίο που θα συνδέει την Καβάλα με τη Λήμνο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, τα δύο δρομολόγια που υποχρεούνταν να εκτελεί η HSW, για την συγκεκριμένη γραμμή, μετά την αντικατάσταση του Νήσος Μύκονος, εξυπηρετούσαν εναλλάξ το Νήσος Ρόδος και το Αριάδνη.

Η γνωστοποίηση των δρομολογίων, λοιπόν, για την περίοδο 7 Σεπτέμβρη με 12 Οκτωβρίου έφερε τις πρώτες αντιδράσεις, αφού όπως αναφέρουν ακροατές του Fm 100, οι ώρες άφιξης και αναχώρησης από το λιμάνι της Καβάλας είναι απαγορευτικές για όσους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία των Κτελ.

Πιο συγκριμένα, το πλοίο Νήσος Ρόδος από τις αρχές του φθινοπώρου θα δένει το λιμάνι της Καβάλας κάθε Τετάρτη στις 22:05 και κάθε Σάββατο στις 22:35, με το τελευταίο δρομολόγιο του λεωφορείου για οποιοδήποτε άλλο νομό της βόρειας Ελλάδας να αναχωρεί στις 20:00.

Πρόβλημα όμως παρατηρείται και με το δρομολόγιο αναχώρησης από Καβάλα αφού το πλοίο προγραμματίζεται να αναχωρεί κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 9 το πρωί, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες από άλλες πόλεις, ακόμη κι αν πάρουν το πρώτο πρωινό δρομολόγιο λεωφορείου, να μην προλαβαίνουν το πλοίο.

Λόγος γίνεται φυσικά και για την επιδότηση που το Υπουργείο δίνει για την συγκεκριμένη γραμμή στην ναυτιλιακή εταιρεία, καθώς το διαγωνισμό τον κέρδισε με το Νήσος Μύκονος που είναι α' κατηγορίας και το αντικατέστησε τους καλοκαιρινούς μήνες με πλοία γ' κατηγορίας.

Ο Fm 100, σε επικοινωνία που είχε με πρόσωπα της επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των ακτοπλοϊκών προβλημάτων, πληροφορήθηκε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί τεχνική συνάντηση στο Υπουργείο με αφορμή τη γραμμή από Λαύριο, οπότε θα θέσουν και το θέμα της επιστροφής του Μύκονος και φυσικά την αλλαγή στις ώρες.

Όσο για την επιδότηση, ανέφεραν πως τα χρήματα είναι σαφώς μειωμένα όταν τα δρομολόγια εκτελούνται από πλοία κατώτερης κατηγορίας από αυτά που προέβλεπε η σύμβαση.

Ακολουθούν τα φθινοπωρινά δρομολόγια όπως αυτά κοινοποιήθηκαν στην επίσημη σελίδα της HSW

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το