Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Παραγωγή ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

the roots web banners 06

Παραγωγή ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
29.04.2024 | 10:01

Παραγωγή ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ωμέγα-3 — είναι η κοινή ονομασία για τα λιπαρά οξέα που περιλαμβάνουν το α-λινολενικό οξύ (ALA), το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA).

Το ALA βρίσκεται σε φυτικές τροφές όπως οι σπόροι chia και λιναριού, το σπανάκι, τα όσπρια και τα καρύδια, ενώ το EPA και το DHA — σε λιπαρά θαλάσσια ψάρια και θαλασσινά. Τα ωμέγα-3 είναι σημαντικά για το σχηματισμό των μεμβρανών γύρω από τους νευρώνες και τη σύνθεση ενός συγκεκριμένου τύπου ανοσοκυττάρων, των εικοσανοειδών, για τη μείωση της φλεγμονής και την προαγωγή της υγείας και της ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα οφέλη από τις επιδράσεις των ωμέγα-3 στον ανθρώπινο οργανισμό, η ζήτηση για αυτά τα συμπληρώματα αυξάνεται ραγδαία. Σύμφωνα με την Grand View Research, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8% από το 2020 έως το 2028. Νέες μέθοδοι παραγωγής και τρόποι εμπορίας των συμπληρωμάτων ωμέγα-3 εξελίσσονται επίσης για να συμβαδίσουν με την αυξανόμενη ζήτηση. Ένας τρόπος για την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών είναι να παραγωγή ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας. Σε αυτό το άρθρο, ας μάθουμε περισσότερα για τη διαδικασία κατασκευής, τα οφέλη της και τις τάσεις της σημερινής αγοράς.

Τι είναι η παραγωγή ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας;

Παραγωγή ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας μοντελοποιημένο private label — είναι μια μέθοδος παραγωγής κατά την οποία η εταιρεία-πελάτης παραγγέλνει την παραγωγή προσθέτων από μια εταιρεία παραγωγής, αλλά εμπορεύεται το προϊόν με το δικό της εμπορικό σήμα αντί για το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει στον πελάτη να διαθέτει το δικό του εμπορικό σήμα στην αγορά με χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Ο πελάτης επιλέγει τη μορφή απελευθέρωσης, τη σύνθεση, το σχεδιασμό της συσκευασίας και άλλα σχετικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Είναι επίσης υπεύθυνος για το μάρκετινγκ και την προώθηση της μάρκας. Με αυτή τη μέθοδο παραγωγής, ο κατασκευαστής είναι υπεύθυνος για την ποιότητα των παραγόμενων συμπληρωμάτων ωμέγα-3 — ιχθυέλαια, κάψουλες, σιρόπια και άλλα προϊόντα πλούσια σε λιπαρά οξέα.

Η παραγωγή ιδιωτικής ετικέτας δεν πρέπει να συγχέεται με τη συμβατική παραγωγή. Πρόκειται για διαφορετικούς τρόπους εμπορίας των προϊόντων που διαφέρουν ως προς τους ακόλουθους τρόπους:

  • Επωνυμία και μάρκετινγκ. Στην παραγωγή ιδιωτικής ετικέτας, το εμπορικό σήμα και η προώθηση του μάρκετινγκ ανήκουν στον πελάτη, ενώ στη συμβατική παραγωγή — κατασκευαστής προϊόντων.
  • Ποιοτικός έλεγχος. Στην περίπτωση της παραγωγής ιδιωτικής ετικέτας, ο πελάτης έχει άμεση πρόσβαση στον έλεγχο της ποιότητας και των προδιαγραφών του προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης θέτει τις απαιτήσεις για τα συστατικά και τη διαδικασία παραγωγής, με επίκεντρο τους τελικούς του στόχους. Στη συμβατική παραγωγή, ο ποιοτικός έλεγχος και οι προδιαγραφές ελέγχονται από τον ίδιο τον κατασκευαστή.
  • Ποικιλία. Στην τυποποιημένη παραγωγή, οποιεσδήποτε αλλαγές στην ποσότητα ή στα χαρακτηριστικά του προϊόντος συνεπάγονται υψηλό κόστος επένδυσης. Η παραγωγή ιδιωτικής ετικέτας επιτρέπει στην εταιρεία-πελάτη να πραγματοποιεί αλλαγές στη γκάμα των προϊόντων της, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.
  • Κίνδυνος και επιβάρυνση. Σε περίπτωση εσωτερικής παραγωγής, θα πρέπει να διασφαλίσετε τις σωστές συνθήκες αποθήκευσης των πρόσθετων στην αποθήκη. Όταν παραγγέλνετε ένα προϊόν ιδιωτικής ετικέτας, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς τις περισσότερες φορές παραγγέλνεται μια συγκεκριμένη παρτίδα για γρήγορη υλοποίηση.

Γιατί να επιλέξετε την παραγωγή ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας;

Παραγωγή ωμέγα-3 — είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί μια έξυπνη προσέγγιση. Ωστόσο, η παραγωγή ιδιωτικής ετικέτας έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής. Πρώτον, η εταιρεία μπορεί να προωθήσει άμεσα το εμπορικό σήμα της και να δημιουργήσει στρατηγικές μάρκετινγκ, ενώ ο κατασκευαστής είναι απασχολημένος με την παραγωγή συμπληρωμάτων ωμέγα-3. Εξάλλου, με την αυτοπαραγωγή, ο περισσότερος χρόνος δαπανάται για την ανάπτυξη και την παραγωγή. Δεύτερον, ο πελάτης μπορεί να αποκτήσει ένα μοναδικό προϊόν με το εμπορικό σήμα του, προσελκύοντας περισσότερους δυνητικούς πελάτες. Η προσεκτική έρευνα αγοράς μπορεί να εντοπίσει τις συγκεκριμένες ανάγκες των ανθρώπων, οι οποίες μπορούν να ερμηνευθούν στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τους.

Η παραγωγή από τρίτους είναι φθηνότερη από το να ξεκινήσετε τη δική σας γραμμή παραγωγής από το μηδέν, οπότε έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στην τιμολόγηση του τελικού προϊόντος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να διαχειριστείτε την ανταγωνιστικότητα των τιμών στην αγορά, απευθυνόμενοι σε ένα μεγαλύτερο τμήμα του κοινού. Επιπλέον, συνάπτετε συμβόλαιο με τον κατασκευαστή και παραγγέλνετε την ποσότητα που χρειάζεστε σε μια δεδομένη χρονική στιγμή για να πουλήσετε. Ως αποτέλεσμα — απουσία μεγάλου κόστους για την εξεύρεση και ενοικίαση αποθηκευτικού χώρου.

Όποιος σχεδιάζει την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας πρέπει να θυμάται ότι θα απαιτηθεί κάποια επένδυση για την ανάπτυξη του σχεδιασμού, καθώς και για το μάρκετινγκ και την προώθηση της μάρκας στην αγορά. Ταυτόχρονα, η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων ωμέγα-3 πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τα πρότυπα, γεγονός που απαιτεί επίσης πόρους και τεχνογνωσία.

Διαδικασία παραγωγής ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας

Διαδικασία παραγωγή ωμέγα-3 περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

  • Έρευνα και ορισμός;
  • Ανάπτυξη σκευάσματος;
  • Επιλογή συστατικών;
  • Παραγωγή;
  • Συσκευασία εμπορευμάτων;
  • Μάρκετινγκ και επέκταση.

Πριν επιλέξετε αυτόν τον τύπο παραγωγής, ας δούμε αναλυτικά κάθε βήμα.

Έρευνα και ορισμός — Η διαδικασία περιλαμβάνει την εξοικείωση με την αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής, τον εντοπισμό των επιθυμιών του κοινού και την ανάπτυξη ενός προϊόντος που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Σε αυτό το στάδιο, είναι σημαντικό να καθοριστεί η μορφή του τελικού συμπληρώματος: κάψουλες, υγρό, δισκία, σιρόπι.

Ανάπτυξη σκευάσματος περιλαμβάνει την εύρεση και τη δημιουργία μιας φόρμουλας για ένα προϊόν ωμέγα-3. Αυτό είναι εφικτό χάρη στους εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη. Είναι σημαντικό η φόρμουλα να συμμορφώνεται με τα πρότυπα ασφαλείας που ορίζονται στη χώρα όπου θα πωλείται το προϊόν.

Επιλογή συστατικών. Αποφασίστε τι είδους ωμέγα-3 θα φτιάξετε — ALA από φυτικές πηγές ή DHA και EPA από ψάρια. Βρείτε αξιόπιστους προμηθευτές που θα σας παρέχουν πρώτες ύλες για τη συμβατική παραγωγή.

Παραγωγή. Βρείτε μια εταιρεία κατασκευής ιδιωτικής ετικέτας, συνάψτε σύμβαση μαζί της και δώστε της τις προδιαγραφές που αναπτύχθηκαν προηγουμένως. Σύμφωνα με αυτές τις προδιαγραφές ο κατασκευαστής ασχολείται περαιτέρω με τη διαδικασία κατασκευής. Οι προδιαγραφές θα πρέπει να περιγράφουν λεπτομερώς όλα τα χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος, τον τρόπο συσκευασίας και την επισήμανσή του.

Μάρκετινγκ και επέκταση. Παραγωγή ωμέγα-3 χρειάζεται κατάλληλη προώθηση της μάρκας. Αναπτύξτε στρατηγικές μάρκετινγκ έχοντας κατά νου τη μορφή των προϊόντων σας και τον τελικό στόχο της προώθησης. Χρησιμοποιήστε διάφορα κανάλια μάρκετινγκ για την προβολή της μάρκας σας. Εάν δυσκολεύεστε να προωθήσετε μόνοι σας τα προϊόντα ωμέγα-3, τότε προσλάβετε εξειδικευμένους επαγγελματίες για να σας βοηθήσουν.

Διασφάλιση ποιότητας στην παραγωγή ωμέγα-3 με δικό της εμπορικό σήμα

Όταν εμπορεύεστε συμπληρώματα διατροφής, πρέπει να έχετε κατά νου την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων σας. Εξάλλου, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των καταναλωτών. Ως εκ τούτου, το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα και τους κανονισμούς του κλάδου. Αυτό όχι μόνο εδραιώνει την εμπιστοσύνη των πελατών σας και ενισχύει τη φήμη της μάρκας, αλλά είναι επίσης απαραίτητο ενώπιον του νόμου.

Η πρώτη προτεραιότητα είναι η εκμάθηση και η κατανόηση των κανονιστικών απαιτήσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι γενικοί νόμοι και κανονισμοί για τα τρόφιμα καθώς και οι κανονισμοί για συγκεκριμένα προϊόντα. Οι κανονιστικές απαιτήσεις ισχύουν και για τους προμηθευτές πρώτων υλών, καθώς από αυτούς εξαρτάται η ποιότητα και η ασφάλεια του τελικού προϊόντος. Παρακολουθήστε τη συμμόρφωση των προτύπων και του κατασκευαστή των προϊόντων σας — ποιοτικός έλεγχος, έλεγχοι ασφαλείας, φυσικές, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις των προϊόντων. Σε περίπτωση αλλαγών στα νομοθετικά έγγραφα, άμεση προσαρμογή σε αυτά.

Τάσεις στην παραγωγή ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας

Η ανάπτυξη της αγοράς συμπληρωμάτων ωμέγα-3 οδήγησε στην ανάπτυξη της αγοράς υδατοκαλλιέργειας. Τα παγκόσμια αποθέματα ψαριών μπορεί σύντομα να εξαντληθούν, εάν αξιοποιηθούν μόνο τα ψάρια. Ως εκ τούτου, ιχθυοκαλλιέργειες ξεφυτρώνουν σε όλο τον κόσμο για την καλλιέργεια ορισμένων τύπων ψαριών και φυκιών κατάλληλων για την παραγωγή ωμέγα-3.

Για παράδειγμα, η παραγωγή βιολογικής υδατοκαλλιέργειας της Ιρλανδίας για το 2020 ήταν 30.430 μετρικοί τόνοι, η υψηλότερη στην ευρωπαϊκή περιοχή. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν από το Ινστιτούτο Ερευνών Βιολογικής Γεωργίας και τη Διεθνή Ομοσπονδία Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια αντίστροφη σχέση: η ανάπτυξη του τομέα της υδατοκαλλιέργειας τονώνει την ανάπτυξη της αγοράς ωμέγα-3.

Δική σας παραγωγή ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας μπορούν να συμβαδίζουν με την εποχή και να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών χάρη στην τάση προς τη βιολογική υδατοκαλλιέργεια. Αν θέλετε να καλύψετε τις ανάγκες των πελατών σας με ποιοτικά προϊόντα και να ηγηθείτε της αγοράς των συμπληρωμάτων διατροφής, θα πρέπει να βρείτε μια εταιρεία παραγωγής που εργάζεται με πρώτες ύλες από ποιοτική και αξιόπιστη υδατοκαλλιέργεια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι πελάτες σας θα λάβουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό συμπλήρωμα και εσείς μπορείτε να — μεγάλο εισόδημα και αναγνώριση πελατών.

Συμπέρασμα

Χάρη στην της παραγωγής ωμέγα-3 ιδιωτικής ετικέτας έχετε τον έλεγχο της μάρκας σας, τη δυνατότητα να αλλάζετε γρήγορα την γκάμα των τελικών προϊόντων και να ελέγχετε την ποιότητά τους. Αναθέτοντας σε εξωτερικούς συνεργάτες το έργο της παραγωγής, μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο μάρκετινγκ της μάρκας στην αγορά και στη δημιουργία θετικής στάσης απέναντι στο εμπορικό σήμα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel