Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ντέιβιντ Κάμερον: “Χώρες όπως η Ουκρανία είναι ελεύθερες να επιλέξουν το μέλλον τους”

the roots web banners 06

Ντέιβιντ Κάμερον: “Χώρες όπως η Ουκρανία είναι ελεύθερες να επιλέξουν το μέλλον τους”
10.04.2024 | 11:30

Ντέιβιντ Κάμερον: “Χώρες όπως η Ουκρανία είναι ελεύθερες να επιλέξουν το μέλλον τους”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του ΗΒ , λόρδος Κάμερον, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, πριν μεταβεί στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας βρέθηκε στις ΗΠΑ για συνομιλίες με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους σχετικά με τους πολέμους στη Γάζα και την Ουκρανία.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους υπουργούς Εξωτερικών να συναντούν υποψηφίους της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο εξωτερικό.

Ο λόρδος Κάμερον έχει επικρίνει στο παρελθόν τον κ. Τραμπ, ο οποίος πιθανότατα θα είναι υποψήφιος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις αμερικανικές εκλογές.

Η Daily Telegraph 08/04 σημείωνε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Λόρδος Κάμερον, επρόκειτο να προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Δύσης καθυστερώντας ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία.

Το νομοσχέδιο έχει αντιμετωπίσει καθυστερήσεις λόγω της αντίθεσης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο λόρδος Κάμερον ασχολήθηκε με το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσινγκτον. Έχει επίσης γράψει ένα άρθρο για την εφημερίδα, μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του, Στεφάν Σεζουρνέ, στο οποίο αναφέρεται η σημασία της υποστήριξης του Κιέβου στον αγώνα του κατά της Ρωσίας. "Αν η Ουκρανία χάσει, χάνουμε όλοι", υπογραμμίζουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα i 10/04, οι επαΐοντες χαρακτήρισαν τη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών λόρδου Κάμερον και του Ντόναλντ Τραμπ ως "παραγωγική και θερμή". Οι συνομιλίες έγιναν κατόπιν αιτήματος του λόρδου Κάμερον, καθώς θεωρεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ως παράγοντα-κλειδί για το ξεμπλοκάρισμα της αμερικανικής βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία. Οι Times 10/04 αναφέρουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, δεν μπόρεσε να βρει χρόνο για συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών. Το μήνυμα της Sun 10/04 προς τις ΗΠΑ είναι σαφές: "Κάντε τους να πληρώσουν", γράφει, καθώς "το μέλλον της Ουκρανίας παραμένει στην κόψη του ξυραφιού".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το