Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Ο βασιλιάς Κάρολος καλεί σε ενότητα αφού απουσίασε από την εκδήλωση για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

the roots web banners 06

Βρετανία : Ο βασιλιάς Κάρολος καλεί σε ενότητα αφού απουσίασε από την εκδήλωση για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας
13.03.2024 | 11:21

Βρετανία : Ο βασιλιάς Κάρολος καλεί σε ενότητα αφού απουσίασε από την εκδήλωση για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο βασιλιάς Κάρολος ευχαρίστησε το κοινό για την υποστήριξή του σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε μια τελετή για τον εορτασμό της Ημέρας της Κοινοπολιτείας (11/03).

Αν και το βίντεο είχε ως αφετηρία τον εορτασμό, ο βασιλιάς επιθυμούσε να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ιδιαίτερα μετά την ταλαιπωρία της υγείας της Κέιτ Μίντλετον και την δική του. Ωστόσο, ορισμένοι θεώρησαν ότι αντίθετα προκάλεσε ανησυχία.

Σύμφωνα με το entertainmentdaily.com, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα φάνηκε αρκετά εξουθενωμένος και με κόκκινα μάτια, μερικοί αναφέροντας πως "πρώτη φορά τον βλέπω τόσο άρρωστο".

Ο Κάρολος σε μια εικονική ομιλία στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, κάλεσε σε ενότητα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υπηρετεί την Κοινοπολιτεία.

Ο μονάρχης αποχώρησε από τα δημόσια καθήκοντά του μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης για καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παρακολούθησε την τελετή στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που η σύζυγός του Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, παραδέχθηκε ότι επεξεργάστηκε μια οικογενειακή φωτογραφία.

Ο βασιλιάς περιέγραψε την "ποικιλομορφία" ως το βασικό "πλεονέκτημα" της Κοινοπολιτείας και δήλωσε ότι οι 56 χώρες που την απαρτίζουν αποτελούν για τον ίδιο "πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας".

"Τις τελευταίες εβδομάδες, συγκινήθηκα βαθύτατα από τις υπέροχα ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου και, σε αντάλλαγμα, δεν μπορώ παρά να συνεχίσω να σας υπηρετώ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε όλη την Κοινοπολιτεία", πρόσθεσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

"Η πίστη μου στις κοινές μας προσπάθειες και στις δυνατότητες των ανθρώπων μας παραμένει τόσο σταθερή και ισχυρή όσο ήταν πάντα".

Η Ημέρα της Κοινοπολιτείας, μια σημαντική εκδήλωση στο βασιλικό ημερολόγιο, κινδύνευσε να επισκιαστεί από τις επιπτώσεις της διαμάχης για τη φωτογραφία της .

Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, προσήλθε μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα στην τελετή με μέλη της βασιλικής οικογένειας. Αλλά η πριγκίπισσα της Ουαλίας απουσίαζε, καθώς αναρρώνει από την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα που έκανε τον Ιανουάριο.

Το παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι η Κέιτ είχε φύγει νωρίτερα από το Ουίνδσορ με αυτοκίνητο μαζί με τον Ουίλιαμ, καθώς τον πήγαινε στην τελετή. Η ίδια δεν παρευρέθηκε, αλλά είναι κατανοητό ότι είχε ιδιωτικό ραντεβού.

Το θέμα της ημέρας ήταν η αντοχή της βασιλικής οικογένειας, καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα θέματα υγείας του βασιλιά και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Το μήνυμα του Καρόλου τόνισε την ανάγκη για ενότητα εντός της Κοινοπολιτείας.

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία, καθώς, μαζί, συνεχίζουμε αυτό το σημαντικό ταξίδι".

Μια ομάδα διαδηλωτών από την ομάδα εκστρατείας για τη Δημοκρατία συγκεντρώθηκε κοντά στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Ο Γκράχαμ Σμιθ, διευθύνων σύμβουλος της Republic, κατηγόρησε τους βασιλείς ότι "χρησιμοποιούν την Κοινοπολιτεία ως όχημα για τις δικές τους δημόσιες σχέσεις".

"Οι κοινοτοπίες που ακούμε από τον Κάρολο και την Καμίλα χρησιμεύουν μόνο για να συγκαλύψουν τις σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έλλειψη δημοκρατίας σε πολλές χώρες της Κοινοπολιτείας", είπε.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel