Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει την απρόκλητη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

the roots web banners 06

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει την απρόκλητη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία
24.02.2022 | 11:35

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει την απρόκλητη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαντήσει αποφασιστικά στην “απρόκλητη επίθεση” της Ρωσίας στην Ουκρανία, τόνισε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι ο πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να καταλάβει τη χώρα, αλλά η Ουκρανία έχει χαρακτηρίσει την απόφαση του Ρώσου προέδρου “εισβολή πλήρους κλίμακας”.

Ο κ. Τζόνσον - ο οποίος προεδρεύει των συσκέψεων της επιτροπής αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων - της επιτροπής Cobra - πρόκειται να αποκαλύψει περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας στους βουλευτές αργότερα σήμερα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι “ο λαός της Ουκρανίας βρίσκεται στις σκέψεις του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε στον κ. Ζελένσκι ότι η Δύση “θα συνεχίσει είναι στο πλευρό του καθώς ο πρόεδρος Πούτιν διεξάγει την εκστρατεία του κατά του ουκρανικού λαού”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter: “Ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε ένα δρόμο αιματοχυσίας και καταστροφής εξαπολύοντας αυτή την απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία”.

Ο ηγέτης των Εργατικών Σερ Κιρ Στάρμερ προειδοποίησε ότι η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία “θα έχει φρικτές και τραγικές συνέπειες που θα αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο και σε όλη την ιστορία”, και ζήτησε την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Πρόσθεσε: “Δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για αμφισημίες όταν αντιμετωπίζουμε το κακό που έχει εξαπολύσει ο Πούτιν. Οι ενέργειές του αποτελούν σοβαρή απειλή για τη διεθνή τάξη από την οποία εξαρτόμαστε όλοι".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel