Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Τι είναι ο παράγοντας spf στο αντηλιακό μας και πως μας προστατεύει;

the roots web banners 06

Τι είναι ο παράγοντας spf στο αντηλιακό μας και πως μας προστατεύει;
16.06.2024 | 08:04

Τι είναι ο παράγοντας spf στο αντηλιακό μας και πως μας προστατεύει;

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Γράφει, η Χαρά Τσόπανου -Αισθητικός

SPF σημαίνει Δείκτης αντηλιακής προστασίας και είναι το σύνολο χρόνου που το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα σας από τις ακτίνες UV.

Παράδειγμα: εάν μπορείτε να περάσετε 10 λεπτά στο φως του ήλιου χωρίς να καείτε, μια κρέμα με SPF 10 θα πολλαπλασιάσει αυτόν τον «χρόνο αυτοπροστασίας» με 10 ώστε να ισούται με 100 λεπτά.

Τι είναι το UVA & UVB;

Υπάρχουν δύο είδη υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπονται από τον ήλιο. UVA (υπεριώδης ακτινοβολία) και UVB. Οι ακτίνες UVB είναι αυτές που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και η έντασή τους ποικίλλει από καλοκαίρι σε χειμώνα. Οι ακτίνες UVA έχουν την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή του χειμώνα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι ακτίνες UVA είναι αυτές που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα σας και μπορούν να προκαλέσουν γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Η βλάβη UVA δεν είναι αναστρέψιμη και πρέπει να προστατεύουμε τον εαυτό μας ανά πάσα στιγμή του χρόνου από αυτές τις ακτίνες.

Τι βλάβες δημιουργεί η Μη χρήση του Αντηλιακού ; 

1.Εμφάνιση παναδων και αποχρωματισμών της επιδερμίδας. Το ηλιακό φως προκαλεί υπερπαραγωγή μελανίνης κατά τοπους με αποτέλεσμα τις ενοχλητικές πανάδες και τους αποχρωματισμούς της επιδερμίδας

2. Μας εμποδίζει να διατηρήσουμε το δέρμα μας λαμπερό. Η ηλιακή ακτινοβολία φαίνεται πως σχετίζεται άμεσα με την καταστολή της αναπαραγωγικής δραστηριότητας των κυττάρων.

3. Επιδείνωση ορισμένων νοσημάτων (ροδόχρους νόσος, έρπης, ανεμευλογιά, ψωρίαση, ερυθηματώδης λύκος και άλλες δερματοπάθειες) αλλά και την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων.

4. Αποδυνάμωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας που σχετίζεται με το ηλιακό φως, που ευνοεί την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και κατ’ επέκταση από τις προ κακοήθεις και κακοήθεις βλάβες που συσχετίζονται με την υπεριώδη ακτινοβολία.

Είμαστε  εδώ για εσένα! 

Senses Κέντρο Ομορφιάς και ευεξίας

?Γαρουφαλλίδου 9 Μύρινα.

Επικοινώνησε μαζί μας για θα βρούμε την κατάλληλη θεραπεία αλλά και προϊόντα για τον δικό σου τύπο δέρματος!

?2254111640

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το