Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Καναδάς: Πρωτοφανής συνταγογράφηση για την αντιμετώπιση του άγχους κι άλλων προβλημάτων υγείας

banner roots

Καναδάς: Πρωτοφανής συνταγογράφηση για την αντιμετώπιση του άγχους κι άλλων προβλημάτων υγείας
22.02.2022 | 21:07

Καναδάς: Πρωτοφανής συνταγογράφηση για την αντιμετώπιση του άγχους κι άλλων προβλημάτων υγείας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Ξεκίνησε ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οι γιατροί δεν χορηγούν φάρμακα, αλλά δωρεάν εισόδους σε αξιοθέατα μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Η επαφή με τη φύση έχει άπειρα οφέλη για τη σωματική και την ψυχική υγεία – μεταξύ άλλων στη βελτίωση της λειτουργίας του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην καλύτερη διαχείριση του άγχους: το έχουν επιβεβαιώσει πολλές μελέτες μέχρι σήμερα. Ένα νέο πρόγραμμα στον Καναδά ήρθε, τώρα, να αξιοποιήσει στην πράξη τέτοια ευρήματα, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να συνταγογραφήσουν, αντί για φάρμακα, δωρεάν εισιτήρια εισόδου σε εθνικά πάρκα.

Έτσι, κάποιοι ειδικοί χορηγούν πλέον συνταγές που γράφουν «δύο ώρες την ημέρα, τουλάχιστον είκοσι λεπτά τη φορά» και οι οποίες δεν αναφέρονται σε χάπια ή άλλες ιατρικές θεραπείες, αλλά σε περιπάτους μέσα σε προορισμούς μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα υγείας του Καναδά αφενός προσφέρει στους ασθενείς οφέλη, όπως υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D από την έκθεση στον ήλιο και έλεγχος του βάρους μέσα από υπαίθριες σωματικές δραστηριότητες, αφετέρου ενισχύει οικονομικά τα φυσικά αξιοθέατα της χώρας.

Για την ώρα, το φυσιολατρικό αυτό πρόγραμμα βρίσκεται σε εμβρυϊκό στάδιο: Εφαρμόζεται σε τέσσερις επαρχίες του Καναδά και οι γιατροί που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να χορηγήσουν έως 100 δωρεάν εισιτήρια το χρόνο. Ένα ακόμα ζήτημα που προκύπτει είναι το γεγονός πως δεν έχουν όλοι οι ασθενείς την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν μέχρι τα εθνικά πάρκα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Ας ελπίσουμε όμως να κριθεί αρκετά επιτυχημένο, ώστε, μακροπρόθεσμα, να ενισχυθεί και να εξαπλωθεί όχι μόνο εντός του Καναδά, αλλά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για το forest bathing, μια θεραπευτική εμπειρία στο δάσος:

 

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel