Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Δίαιτα Χωρίς Ζάχαρη
ikteo limnou
Δίαιτα Χωρίς Ζάχαρη
24.08.2020 | 19:14

Δίαιτα Χωρίς Ζάχαρη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Μια δίαιτα χωρίς ζάχαρη είναι μια δίαιτα αποτοξίνωσης του οργανισμού από την εθιστική δράση της ζάχαρης. Μαζί θα δούμε μια δίαιτα 1 χρόνου που στοχεύει στην καταπολέμηση του εθισμού του οργανισμού προς τη ζάχαρη και την απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών από αυτόν.

Τη δίαιτα αυτή ακολούθησε μια Γαλλίδα δημοσιογράφος (η Daniele Gerkens) το 2015 που στη συνέχεια κατέγραψε και δημοσιοποίησε την εμπειρία της.

Μια μέρα η Γαλλίδα δημοσιογράφος αποφάσισε να προβεί σε κάτι πολύ δραστικό ... να κόψει από τη διατροφή της τη ζάχαρη, αλλά και κάθε “κρυφό σάκχαρο” που κατανάλωνε μέσα από πληθώρα τροφίμων στην καθημερινότητά της.

Η 40χρονη δημοσιογράφος μπήκε σε αυτή την τολμηρή διαδικασία με σκοπό να βοηθήσει την οικογένειά της στην οποία υπάρχουν άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Και η ίδια η Daniele είχε σοβαρά προβλήματα με τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα της, ο οποίος μάλιστα είχε οδηγήσει τη Γαλλίδα δημοσιογράφο και σε πρόωρη εμμηνόπαυση (από τα 40 μόλις χρόνια της).

Ο ρόλος της διατροφής για την ίδια λοιπόν αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της ήταν ζωτικής σημασίας, και έτσι αποφάσισε να είναι πιο δραστική και αποφασιστική σχετικά με τον προγραμματισμό των γευμάτων τους.

Αποφάσισε λοιπόν να ακολουθήσουν οικογενειακώς ένα αυστηρό διατροφικό πλάνο (το οποίο θα έπρεπε να διαρκέσει για τουλάχιστον 1 χρόνο ώστε τα συμπεράσματα/αποτελέσματα που θα εξάγει να είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας).

Σκοπός της διατροφής που αποφάσισε να ακολουθήσει η ίδια και η οικογένειά της θα ήταν η αποφυγή της ζάχαρης (σε οποιαδήποτε μορφή της) για 1 ολόκληρο χρόνο !

Συνάντησε – όπως η ίδια περιγράφει στο άρθρο που δημοσίευσε – κατά τη διάρκεια της 1 χρόνου εμπειρίας της τεράστια προβλήματα μέχρι να βγάλει οριστικά τη ζάχαρη από το καθημερινό της διαιτολόγιο. Οι παρενέργειες του οργανισμού της από την ανάγκη & τον εθισμό του προς τη ζάχαρη δυσκόλεψαν πολύ την ημέρα της, τον πρώτο ειδικά καιρό !

Οι πρώτες ημέρες χαρακτηρίζονταν από έντονο αίσθημα κούρασης και απώλεια διάθεσης για το οτιδήποτε. Σχεδόν κάθε τρόφιμο του εμπορίου περιείχε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, με αποτέλεσμα η Daniele να δυσκολεύεται να βρει τι φαγητό να καταναλώσει. Αυτό την οδήγησε στην δραστική απόφαση να προετοιμάζει από μόνη της και προσεκτικά τα γεύματα της οικογένειάς της.

Οι πρώτες 3 εβδομάδες ήταν αρκετά δύσκολες. Μετά όμως το αίσθημα κούρασης & έλλειψης ενέργειας υποχώρησε. Το ίδιο και ο εθισμός προς τα γλυκά. Η καθημερινότητα έγινε αρκετά πιο εύκολη και – όπως δηλώνει η ίδια – αισθανόταν πολύ πιο υγιής & δραστήρια.

Μετά τις πρώτες 6 εβδομάδες το αποτέλεσμα της διακοπής της ζάχαρης είχε πλέον ορατά οφέλη και στην εμφάνισή της (πιο λαμπερή επιδερμίδα, μεγαλύτερη ελαστικότητα στην επιδερμίδα, λιγότερες ρυτίδες, μικρότερο αίσθημα φουσκώματος και σαφώς καλύτερη πεπτική λειτουργία).

Μετά τον 1ο μήνα έχασε 5 ολόκληρα κιλά και αυτή αλλά και φίλοι της που τους συνέστησε τη δίαιτα που ακολουθούσε η ίδια.

Αυτό που παρατήρησε μετά τους πρώτους 6 μήνες διακοπής κατανάλωσης ζάχαρης είναι η μεγάλη τόνωση του ανοσοποιητικού της συστήματος. Στον χρόνο είδε μάλιστα και μεγάλη βελτίωση στα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε για χρόνια.

Η ίδια πλέον συνιστά την κατανάλωση φυσικών σακχάρων από φρέσκα φρούτα & λαχανικά. Εάν καταφέρεις να αντέξεις τις πρώτες εβδομάδες απόρριψης της ζάχαρης από τη διατροφή σου, δεν θα θέλεις να ξαναγυρίσεις στις παλιές διατροφικές σου συνήθειες. Η απελευθέρωση του οργανισμού από τα τοξικά αποτελέσματα της ζάχαρης και από τον εθισμό που προκαλεί, είναι μεγάλη ικανοποίηση. Όταν μάλιστα διαπιστώσεις και τα τεράστια οφέλη προς την εμφάνισή σου & την υγεία σου θα καταλάβεις πόσο μεγάλη ζημιά έκανες τόσα χρόνια στον οργανισμό σου (χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος).

Καταλήγουμε λοιπόν σε μια πραγματικά οδυνηρή διαπίστωση - αλήθεια: Η ζάχαρη είναι ένα ισχυρό ναρκωτικό, και η απεξάρτηση από αυτήν, απαιτεί συντονισμένη και εντατική προσπάθεια!!!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018