Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>8 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας
ikteo limnou
8 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας
08.05.2020 | 18:55

8 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Αφιέρωμα τιμής και μνήμης στα άτομα που γνώρισα και μαζί βοηθήσαμε να καθιερωθεί η ηλεκτροφόρηση της αιμοσφαιρίνης στο νησί όπου τα ποσοστά των φορέων είναι μεγάλα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθιέρωσε αυτή την ημέρα για να στηρίξει την παγκόσμια κοινότητα των ατόμων με μεσογειακή αναιμία - Θαλασσαιμία.

Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα θέλει να θυμίζει στη κοινωνία μας, ότι το ιατρό κοινωνικό αυτό πρόβλημα χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το μοναδικό μέσο της πρόληψης, τη σωστή ενημέρωση των νέων με απαραίτητο το προγεννητικό έλεγχο, το προληπτικό αιματολογικό έλεγχο,την,ιατρική παρακολούθηση και τη μοναδική θεραπεία τη συμπαράσταση και βοήθεια συνειδητοποιημένων  πολιτών για εθελοντική προσφορά αίματος δίδοντας αίμα δίνεις ζωή στα άτομα αυτά.

Το εθελοντικό κίνημα και κυρίως με την εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να είμαστε όλοι κοντά σε όλα τα νεαρά αθώα πλάσματα που χωρίς τη δική τους θέληση ξεκινούν ένα δύσκολο αγώνα επιβίωσης, ένα συνεχή αγώνα με πολλά προβλήματα υγείας, συνεχείς εξετάσεις, θεραπείες και μεταγγίσεις αίματος, ενώ έχει αποδειχθεί ότι η ζωή τους εξαρτάται από την δική μας προσφορά η οποία είναι μόνο η προσφορά αίματος.

Ενισχύοντας την εθελοντική αιμοδοσία δίνουμε ζωή από την δική μας ζωή σε όλους αυτούς για τους οποίους το αίμα είναι ζωή τους, γιατί χωρίς να  το θέλουν γεννήθηκαν με τη νόσο αυτή. Έτσι η πρόληψη στο τομέα αυτό είναι καθοριστική και παρέχει προστασία στα ζευγάρια ορισμένων περιοχών, όπως εις το νησί μας, όπου υπάρχουν πολλά άτομα τα  οποία είναι φορείς ώστε με γνώση και πρόληψη μπορεί να αντιμετωπίσουν  πιθανά προβλήματα.

Πιστεύουμε ότι ο προγεννητικός έλεγχος, η εκλαϊκευμένη ενημέρωση για την Μεσογειακή αναιμία η σωστή στρατηγική από τις υπηρεσίες Δημόσιας υγείας η ιατρική φροντίδα και έρευνα η εθελοντική προσφορά αίματος έχουν δώσει δύναμη και έχουν αυξήσει εντυπωσιακά την επιβίωση των πασχόντων.

Η 8 Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για αυτούς που έχουν χαθεί αλλά παράλληλα είναι μήνυμα ελπίδας αγάπης για τη ζωή για αυτή την συμπαθή τάξη των θαλασσαιμικών που δίνουν καρτερικά το δικό τους αγώνα επιβίωση και είναι καταξιωμένοι στη κοινωνία μας με ξεχωριστές ικανότητες στη ζωή.

Μάιος 2020

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018