Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>«Φάρμακο» το κολύμπι για τις εγκύους

banner roots

«Φάρμακο» το κολύμπι για τις εγκύους
16.07.2018 | 16:40

«Φάρμακο» το κολύμπι για τις εγκύους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

«Το νερό είναι ο "βασιλιάς" του καλοκαιριού για τις εγκύους», τονίζει ο Δρ. Νίκος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνοντας το έναυσμα και το πράσινο φως στις εγκύους να επωφεληθούν από τις χαρές της θάλασσας, τώρα που ο καιρός δείχνει να επιστρέφει στο καλοκαιρινό του περιβάλλον.

Η εγκυμοσύνη τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να στερήσει καμία από τις χαρές του καλοκαιριού στις γυναίκες, αρκεί να λάβουν υπόψη τους μερικούς απλούς κανόνες, έτσι ώστε και τις χαρές της θάλασσας να απολαύσουν αλλά και να μην ταλαιπωρηθούν από μολύνσεις, ή φλεγμονές ειδικά αν συνυπάρχει σακχαρώδης διαβήτης που μειώνει τον αντιμικροβιακό μηχανισμό του κόλπου.

Όλες οι καλοκαιρινές δραστηριότητες επιτρέπονται στην έγκυο, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων ενδεχόμενης καταπόνησης, αρκεί αυτή να λαμβάνει μέτρα προστασίας, επιλέγοντας καθαρά και όχι κρύα νερά για το κολύμπι της σε θάλασσα ή πισίνα, να αποφεύγει τα μακροβούτια, να χρησιμοποιεί αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, η διατροφή της να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και να είναι προσεκτική σε μακρινές μετακινήσεις που ενδεχόμενα την ταλαιπωρήσουν, αλλά και πιθανά θα δυσκολέψουν εάν χρειαστεί τη μετάβασή της στο μαιευτήριο εάν και όταν χρειαστεί.

«Είναι γνωστό ότι η κολύμβηση αποτελεί την καλύτερη άσκηση για την έγκυο, επειδή δεν ταλαιπωρεί τις αρθρώσεις της και δεν καταπονεί τη μέση της, αποφεύγοντας τυχαίους τραυματισμούς, με συνέπεια εμείς οι γυναικολόγοι όχι απλά να επιτρέπουμε αλλά αντίθετα να επιβάλλουμε το κολύμπι στη γυναίκα που κυοφορεί, αρκεί να τηρεί τα μέτρα προστασίας της», προσθέτει ο Δρ. Σκαρτάδος.

Σε ό,τι αφορά το μέγα ερώτημα πολλών ζευγαριών που περιμένουν παιδί, για το αν επιτρέπονται οι σεξουαλικές επαφές το καλοκαίρι, σημειώνει πως «το καλοκαίρι ευνοεί το σεξ λόγω των διακοπών, της χαλαρότητας, της μείωσης του άγχους και τα ζευγάρια μπορούν να το απολαμβάνουν, με προσοχή όμως γιατί οι σεξουαλικές επαφές ενδεχόμενα περικλείουν τον κίνδυνο των μυκητιάσεων, οπότε καλό θα είναι η έγκυος να καταναλώνει αρκετό νερό και γιαούρτι που με τα ένζυμα που περιέχει αποτελεί φραγμό στις μυκητιάσεις, ειδικά αν είναι επιρρεπής σε αυτές».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel