Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Μικρομοσχεύματα λίπους: Το νέο μαγικό όπλο της πλαστικής χειρουργικής

banner roots

Μικρομοσχεύματα λίπους: Το νέο μαγικό όπλο της πλαστικής χειρουργικής
09.10.2017 | 17:12

Μικρομοσχεύματα λίπους: Το νέο μαγικό όπλο της πλαστικής χειρουργικής

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Υγεία

Η σημασία των μικρομοσχευμάτων λίπους και των βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού στην πλαστική χειρουργική και την αντιγήρανση, αλλά όχι μόνο, αποτέλεσε το κύριο θέμα του 14ου Παγκόσμιου Συμποσίου Πλαστικής Χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μόναχο.

«Η πλαστική χειρουργική αναπτύσσεται και εξελίσσει τις θεραπευτικές τεχνικές της», τονίζει ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Στέφανος Σταθάκης, Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών, ο οποίος παρακολούθησε το Συμπόσιο και τις ειδικές εκπαιδευτικές συνεδρίες που ακολούθησαν. «Η νέα μέθοδος», σημειώνει, «έρχεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες για τη βελτίωση της αισθητικής του προσώπου, μέσω μικρής ποσότητας από το ίδιο το λίπος του οργανισμού, το οποίο αφού συλλεχθεί με ανώδυνο τρόπο και υποστεί μια σύντομη επεξεργασία, διοχετεύεται ενέσιμα στα σημεία που χρήζουν βελτίωσης, με ιδιαίτερα θεαματικά αποτελέσματα».

Ιδιαίτερη σημασία αποδόθηκε στο Συμπόσιο στο ρόλο των βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού, τα οποία αποδεικνύονται βαρύνουσας σημασίας «όπλο» στη θεραπευτική φαρέτρα τόσο της πλαστικής χειρουργικής για την ανάπλαση των ιστών του δέρματος, όπως σε περίπτωση σοβαρών εγκαυμάτων, στην ορθοπεδική για την αποκατάσταση αρθρώσεων, αλλά και στην οφθαλμολογία για την επιτυχή αντιμετώπιση της ιδιαίτερα σοβαρής πάθησης, όπως είναι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος.

Αναφορικά με τη διαδικασία των επεμβάσεων ανάπλασης με το ίδιο το λίπος του οργανισμού, ο Δρ. Σταθάκης επισημαίνει πως αυτή «είναι σύντομη, αναίμακτη και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ενώ είναι άμεση η επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel