Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Αυξητικές τάσεις του καρκίνου του μαστού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
ikteo limnou
Αυξητικές τάσεις του καρκίνου του μαστού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
14.12.2015 | 18:41

Αυξητικές τάσεις του καρκίνου του μαστού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Υγεία

Γράφει η Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Επ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας (ΕΕΜ)

lydia ioannidou mouzaka

Οι μακροχρόνιες σπουδές, η καριέρα και η εγκυμοσύνη σε μεγάλη ηλικία «ενισχύουν» την αύξηση που παρουσιάζει ο καρκίνος του μαστού στη διάρκεια της κύησης.

Κάθε γυναίκα που επιθυμεί να μείνει έγκυος μετά την ηλικία των 35 ετών καλό θα είναι να υποβάλλεται σε έλεγχο των μαστών με κλινική εξέταση από Μαστολόγο και σε ψηφιακή μαστογραφία, ενώ εάν επιθυμεί εγκυμοσύνη με εξωσωματική γονιμοποίηση, θα πρέπει να υποβληθεί σε πλήρη έλεγχο των μαστών (εκτός των άλλων και με υπερηχογράφημα και μαγνητική μαστογραφία) πριν αρχίσει τη διαδικασία διέγερσης των ωοθηκών.

Η ανάγκη για Εθνικό Πληθυσμιακό Έλεγχο με μαστογραφία στις γυναίκες ηλικίας 40-65 ετών, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της έγκαιρης διάγνωσης σε υποκλινικό στάδιο, για μικρότερης έκτασης χειρουργικών επεμβάσεων, για αποφυγή χημειοθεραπείας, για μείωση της θνησιμότητας αλλά και για εξοικονόμηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

charitakis banner

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018