Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Σε χιλιάδες απολύσεις προχωρά η Blackberry

the roots web banners 06

Σε χιλιάδες απολύσεις προχωρά η Blackberry
21.09.2013 | 15:52

Σε χιλιάδες απολύσεις προχωρά η Blackberry

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Τεχνολογία

Η Blackberry ανακοίνωσε  την απόλυση 4.500 εργαζομένων, ή το 40%  του εργατικού της δυναμικού, μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του νέου της smartphone, Z10

Οι απολύσεις, έχουν στόχο τη μείωση του κόστους κατά 50 τοις εκατό, καθώς η Blackberry αγωνίζεται να βρει αγοραστή. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τον αριθμό των νέων συσκευών που θα διαθέτει στην αγορά, σε μόλις 4.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εταιρεία δέχτηκε μεγάλο οικονομικό πλήγμα όταν διέθεσε στην αγορά το Z10, καθώς η συσκευή δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία στους καταναλωτές με αποτέλεσμα η Blackberry να δηλώνει για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ζημίες ύψους 995 εκατομμυρίων δολαρίων.

"Θέτουμε σε εφαρμογή τις δύσκολες αλλά απαραίτητες λειτουργικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα, ώστε να κάνουμε γνωστή τη θέση μας σε μια ώριμη και ανταγωνιστική βιομηχανία, με σκοπό να οδηγήσουμε την εταιρεία προς την κατεύθυνση της αποδοτικότητας", δήλωσε ο πρόεδρος της Blackberry, Θόρστεν Χάινς.

Η εταιρεία εξετάζει εναλλακτικές στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της, μετά την αποτυχία στις πωλήσεις που σημείωσαν οι δύο τελευταίες της συσκευές.

(Πηγή:ΑΠΕ)

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos pccom

 

youtube channel