Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Α. Βλάττας: Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν αγρότες στην ύπαιθρο της Λήμνου

the roots web banners 06

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Α. Βλάττας: Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν αγρότες στην ύπαιθρο της Λήμνου
10.02.2024 | 16:12

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Α. Βλάττας: Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν αγρότες στην ύπαιθρο της Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου

Είναι γνωστό πως τα τελευταία 30 χρόνια στη Λήμνο, έχει αυξηθεί υπερβολικά ο πληθυσμός των αγριοκούνελων, γεγονός το οποίο έχει δραματικές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή του νησιού.

Παρά τις ατέρμονες συζητήσεις πάνω στο θέμα, η Πολιτεία δείχνει αμήχανη να το αντιμετωπίσει, ενώ όσες λύσεις έχουν προκριθεί έως τώρα και έχουν εφαρμοστεί, δεν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. 

Στο θέμα επέστρεψε στις αρχές τις εβδομάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών Θεμάτων Λήμνου, Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός, ο οποίος απέστειλε επιστολή για το θέμα στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, καθώς και στους Υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιο Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση.

Με αφορμή την επιστολή, ο κ. Βλάτας, συζήτησε με τη Δέσποινα Βασιλειάδου, στον ραδιοφωνικό αέρα του Fm 100 για το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία 30 χρόνια τα αγριοκούνελα στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού και για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στο νησί, αν δεν εκλείψει αυτή η προβληματική κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το