Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>ΕΚΠΟΙΖΩ: "Οι καταναλωτές είναι αδύναμοι να αμυνθούν σε αυτήν την γενικευμένη κατάσταση ακρίβειας"

banner roots

ΕΚΠΟΙΖΩ: "Οι καταναλωτές είναι αδύναμοι να αμυνθούν σε αυτήν την γενικευμένη κατάσταση ακρίβειας"
23.03.2022 | 20:50

ΕΚΠΟΙΖΩ: "Οι καταναλωτές είναι αδύναμοι να αμυνθούν σε αυτήν την γενικευμένη κατάσταση ακρίβειας"

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη

Στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής της Δέσποινας Βασιλειάδου φιλοξενήθηκε σήμερα το μεσημέρι η κα. Καλαπαθαράκου Παναγιώτα, Νομικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ και αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας και των συνεχών ανατιμήσεων.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή το άρθρο της Καθημερινής, το οποίο ανέφερε ότι οι προμηθευτές εδώ και μήνες αναθεωρούν μονομερώς τις συμβάσεις πελατών τους που επέλεξαν σταθερά τιμολόγια και τα οποία η ενεργειακή κρίση με τις υψηλές χονδρεμπορικές τιμές κατέστησε ζημιογόνα.

Η κα Καλαπαθαράκου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή έχει εξανεμιστεί, καθώς και η υπομονή, αλλά κι η αντοχή του.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα, τα οποία θα φέρουν πρακτικό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές, όπως για παράδειγμα, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή η αναστολή του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.  

Πάντως, η κα Καλαποθαράκου εμφανίστηκε καθησυχαστική λέγοντας ότι "δεν πρόκειται να πεινάσουμε στην Ελλάδα" και γι' αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι συνετοί και ψύχραιμοι και να μην στοκάρουν αγαθά στις αποθήκες τους.

Ακούστε λεπτομέρειες στην συνέντευξη που ακολουθεί: 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το