Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ν. Παούνης: "Η Ρωσία υπερτερεί, η Ουκρανία προβάλλει ηρωική αντίσταση"

banner roots

Ν. Παούνης: "Η Ρωσία υπερτερεί, η Ουκρανία προβάλλει ηρωική αντίσταση"
28.02.2022 | 19:56

Ν. Παούνης: "Η Ρωσία υπερτερεί, η Ουκρανία προβάλλει ηρωική αντίσταση"

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη

Την εκτίμησή του για την πορεία της εμπόλεμης κατάστασης κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής της Δέσποινας Βασιλειάδου με τίτλο "Θέμα κι Ανάθεμα" ο κ. Νικόλαος Παούνης, Διεθνολόγος και υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Παούνης επιτόνισε την ηρωική αντίσταση της Ουκρανίας, καθώς εξηγούσε την πλεονεκτική θέση της Ρωσίας στα πεδία των μαχών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά και των ολιγαρχών της Ρωσίας σχετικά με την διάρκεια, αλλά και την έκβαση του πολέμου.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η μεταφορά της σύγκρουσης στο θεσμικό πλαίσιο, που αποτυπώνεται στο ψήφισμα "Ενωμένοι για την Ειρήνη". 

"Φοβόμαστε επίδοξους μιμητές, αλλά δεν φοβάμαι ότι ο Πούτιν θα κάνει εισβολή σε άλλη χώρα", αλλά και " Η καλύτερα εξοπλισμένη χώρα στην Ευρώπη,πλην της Ρωσίας, είναι η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα", επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παούνης. 

Τι είπε σχετικά με την απειλή Πούτιν για την χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων και σε δευτερογενή χρόνο ποιές είναι οι συνέπειες, οι οποίες πιθανότατα θα πλήξουν τον Πούτιν ακόμη κι από τον αποκλεισμό των ρωσικών τραπεζών από το SWIFT;

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το