Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Πώς ζουν οι Ελληνες μετά από 7 μήνες πανδημίας: Ο Θ. Γεωργακόπουλος στον FM 100 για τη νέα έρευνα της διαΝΕΟσις (audio)

banner roots

Πώς ζουν οι Ελληνες μετά από 7 μήνες πανδημίας: Ο Θ. Γεωργακόπουλος στον FM 100 για τη νέα έρευνα της διαΝΕΟσις (audio)
14.10.2020 | 20:06

Πώς ζουν οι Ελληνες μετά από 7 μήνες πανδημίας: Ο Θ. Γεωργακόπουλος στον FM 100 για τη νέα έρευνα της διαΝΕΟσις (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Περισσότερο συνειδητοποιημένοι και ρεαλιστές εμφανίζονται οι Έλληνες στον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνονται την πανδημία επτά μήνες μετά από την έξαρση του φαινομένου στη χώρα.

Αυτό προκύπτει από τη νέα δημοσκοπική έρευνα της διαΝΕΟσις, η οποία αποτυπώνει το πώς ζουν σήμερα οι Έλληνες εν μέσω πανδημίας και κατά πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους.

Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις, συγκρίνοντας τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας με εκείνα του περασμένου Απριλίου, σημείωσε στον FM 100: «Η διάχυτη αισιοδοξία που υπήρχε τότε έχει υποχωρήσει αισθητά» αφού, όπως εξηγεί, ενώ την άνοιξη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (86%) πίστευε ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 57%.

Η αλλαγή όμως δεν αποτυπώνεται μόνο στα συναισθήματα αλλά και στην προσέγγισή μας προς το φαινόμενο. Όπως λέει ο κ. Γεωργακόπουλος, τα ευρήματα δείχνουν ότι τώρα ο φόβος είναι πιο έντονος, καθότι οι Έλληνες φοβούνται πλέον περισσότερο τόσο για τη δική τους υγεία όσο και για την υγεία των κοντινών τους προσώπων.

Ερωτηθείς σχετικά με τα συμπεράσματα που προκύπτουν αναφορικά με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 41% των Ελλήνων θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση έχει χειροτερέψει από τότε που άρχισαν τα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου ενώ περίπου το 20% των σημερινών ανέργων δηλώνουν ότι έχουν χάσει τη δουλειά τους μετά την 1η Μαρτίου.

«Τα ευρήματα αποτυπώνουν δραματικές αλλαγές και στην οικονομική μας κατάσταση, στον τρόπο που καταναλώνουμε, στον τρόπο που δουλεύουμε, και βέβαια στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε και νιώθουμε στην καθημερινότητά μας», κατέληξε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Πόσο εμπιστευόμαστε την επιστημονική κοινότητα; Πόσοι δηλώνουν ότι θα έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και τι περιμένουμε από το μέλλον;

Ακούστε όλα όσα είπε ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel