Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Πετράκης στον FM 100 για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές (mp3)
Ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Πετράκης στον FM 100 για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές (mp3)
27.07.2017 | 20:41

Ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Πετράκης στον FM 100 για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές σχολίασε στον FM 100 ο καθηγητής οικονομικών, Παναγιώτης Πετράκης.

Ο κ. Πετράκης μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα», απάντησε σχετικά με το εάν η επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, σημαίνει αυτομάτως και το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ερωτηθείς εάν η ελληνική οικονομική κατάσταση μπορεί να επανέλθει στην προ κρίσης εποχή, ο καθηγητής εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο για να συμβεί απαιτεί πολύ χρόνο και μια πολιτική ηγεσία που θα έχει συναίσθηση των συνθηκών.

Ο κ. Πετράκης αναφερόμενος στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι η κρίση ως ευκαιρία δεν έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο. Εξήγησε, δε, το γεγονός ότι, ενώ το έλλειμμα της χώρας είναι κάτω του 3% και άρα τηρούνται οι οικονομικές υποχρεώσεις προς την Ευρωζώνη η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς μνημονίου, λέγοντας ότι το τελευταίο μνημόνιο ήταν συνέπεια των γεγονότων του πρώτου εξαμήνου του 2015. 

Τέλος, ο κ. Πετράκης κατέληξε κάνοντας την προσωπική του εκτίμηση για το πότε θα νιώσει διαφορά στην καθημερινότητά του ο Έλληνας πολίτης.

Ακούστε όσα είπε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018