Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Γιώργος Πιαντές. Ένας Λημνιός πίσω από τις πετυχημένες προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα (Συνέντευξη)

banner roots

Γιώργος Πιαντές. Ένας Λημνιός πίσω από τις πετυχημένες προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα (Συνέντευξη)
28.01.2015 | 20:37

Γιώργος Πιαντές. Ένας Λημνιός πίσω από τις πετυχημένες προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα (Συνέντευξη)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου

Όλα τα φώτα πάνω στην εξέδρα. Στον σαραντάρη που μιλάει για ελπίδα και ζητάει καθαρή εντολή. Που δεσμεύεται να αναγνώσει αυτούσιο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Την ίδια στιγμή, πίσω απ την εξέδρα και λίγο πιο πέρα, κάποιος ψάχνει την τελειότητα στην λεπτομέρεια. Την λύση σε κάθε απρόβλεπτο πρόβλημα. Την κάθε λεπτομέρεια. Σε κάθε απρόοπτο. Αν τον καλοκοιτάξεις, θα αναγνωρίσεις κάτι οικείο πάνω του... Ίσως η αύρα της θάλασσας που ένας νησιώτης την αναγνωρίζει στον άλλον, από μακριά. Ίσως ότι πραγματικά τον ξέρεις τελικά, τον έχεις ξανασυναντήσει, δεν είναι η ιδέα σου.

Και δεν θα χεις άδικο. Είναι ο Λημνιός Γιώργος Πιαντές. Με καταγωγή από το Ρωμανού. Ο Γιώργος έχει την ευθύνη των συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωταγωνιστής στην εξέδρα με τον αέρα του νικήτη, μιλάει για την ποσοτική χαλάρωση. Η ψυχική χαλάρωση για το Γιώργο όμως, κρατάει ελάχιστα σε κάθε συγκέντρωση. Γιατί μετά, αρχίζει πυρετωδώς η προετοιμασία για την επόμενη.

Ο σαραντάρης πρωταγωνιστής της εξέδρας, από εχθές, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Τα δικά μας φώτα όμως, ας πέσουν αυτή τη φορά, στον αφανή πρωταγωνιστή. Στο Λημνιό Γιώργο Πιαντέ.

Τον ρωτήσαμε, για να τον γνωρίσετε. Μας απάντησε με αμεσότητα και σας τον παρουσιάζουμε.

Ένας Λημνιός πίσω από τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Τελικά παντού υπάρχει ένας Λημνιός...
Παντού υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται με τον δικό τους τρόπο για το καλύτερο.
Που, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, παλεύουν να παραδώσουν έργο. Aπό μεριάς μου χαίρομαι που τιμώ το νησί και το χωριό μου.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα;
Όλα είναι δρόμος... Έχω την ευθύνη των εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ένα οδοιπορικό χωρίς τέλος. Προεκλογικά χρειάζεται αδιάκοπα να "παίζουμε μπάλα" εντός και εκτός έδρας, λύνοντας συνεχώς τεχνικά και άλλα προβλήματα, επινοώντας λύσεις και μοναδικές πατέντες. Προσπαθώντας πάντα, να κρατάμε ισορροπίες ανάμεσα στο καλλίτερο αποτέλεσμα, την αισθητική της αριστεράς, χωρίς να προκαλούμε. Δεν δικαιολογούνται λάθη σ' αυτό που κάνουμε. Δεν έχει κάτι φαντασμαγορικό η δουλειά μας. Ξεπάτωμα έχει... μεγάλη σωματική και πνευματική κόπωση προκειμένου να βγει ένα αποτέλεσμα που να τιμά την εκδήλωση. Η δική μας ομάδα προεκλογικά ήταν μια χούφτα άνθρωποι, τη στιγμή που το αντίστοιχο επιτελείο του Σαμαρά είχε τουλάχιστον 30. Εν τούτοις το αποτέλεσμα του κόπου μας ήταν ανώτερο. Και με οριακό χρηματικό κόστος. Ίσως επειδή βάζουμε κυριολεκτικά την ψυχή μας στη δουλειά.

Πως γνωριστήκατε με το σημερινό πρωθυπουργό;
Έν όψει μιας εκδήλωσης που δεν έγινε ποτέ. Τέλη Αυγούστου 1999 για τον σχεδιασμό της οργάνωσης του φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα άλλαξε όλα! Το φεστιβάλ γινόταν πραγματικά φεστιβάλ νεολαίας, από μια γιορτή του κόμματος που περιθωριακά συμμετείχε η νεολαία ως τότε Ο μεγάλος σεισμός του Σεπτέμβρη στην Αθήνα ματαίωσε τα πάντα. Από τότε όλα κυλούσαν με ρυθμούς καταιγίδας. Υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, συνέδρια ,πρόεδρος του κόμματος, εκλογές 2009. εκλογές Μάη και Ιούνη 2012, Ευρωεκλογές 2014... Οι σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζονταν εκεί που πρέπει. Μέσα από τη δουλειά.

10956083 1573110606259653 2145528404 n

Πώς είναι σαν άνθρωπος ο Αλέξης Τσίπρας;
Ακούει τον συνομιλητή του, εμπιστεύεται, πιάνει αμέσως τι πρέπει να γίνει και τι δεν πρέπει, σκέφτεται έξω από κλισέ. Αυτό βοηθά πολύ τη δική μας δουλειά. Δεν ιδρώνεις δηλαδή να τον πείσεις πάνω σε μία ξεχωριστή ιδέα.

Τί παρατηρήσατε στο κόσμο που βρέθηκε στις συγκεντρώσεις του Άλεξη Τσίπρα, σ αυτή την προεκλογική περίοδο που ο θεατής δεν κατάφερε να δει;
Ότι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις ευρωεκλογές έβλεπες πόνο, κούραση. Τούτη τη φορά έβλεπες ότι ο φόβος είχε σπάσει. Έβλεπες μάτια λαμπερά, πρόσωπα χαρούμενα και συγκινημένα. Έβλεπες αυτό που η Ι. Καρυστιάνη με πέντε κουβέντες, περιέγραψε χθες στο ραδιόφωνο τώρα ξεθαρρεύουμε χωρίς να ξεσαλώνουμε. Η κοινωνία είχε πιστέψει στην ελπίδα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον εναγκαλισμό του κόσμου! Στην Κόρινθο δεν μπορούσε να μπει στο χώρο της εκδήλωσης από την κανονική είσοδο... Κι αυτό που αγκάλιαζαν ήταν η ελπίδα.

Εκείνες τις στιγμές των συγκεντρώσεων εσείς βρισκόσασταν μέσα στο van να φανταστώ. Πίεση, ένταση, τί;
Όταν πέφτει η μουσική και αρχίζει η στιγμή της εκδήλωσης υπάρχει μία μεγάλη συναισθηματική αποσυμπίεση. Που κρατά το πολύ μισή ώρα. Γιατί αμέσως, πίσω από τη σκηνή, πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για την επόμενη περιοδεία. Θα σας δώσω το πρόγραμμα ενός τυχαίου διήμερου: Άρτα, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος. Από τον Αμβρακικό στον Παγασητικό μέσα σε λίγες ώρες. Όσο για το van, στα χέρια ενός άξιου σκηνοθέτη και καλού φίλου, χωρίς effects, η εικόνα απλά αποτύπωνε την πραγματικότητα

Και μέσα σε όλη αυτή την ένταση των στιγμών, θυμάστε ποτέ να σας έχει βγει συναισθηματισμός; Προσωπικά συναισθήματα;
Οι αναπόφευκτοι θυμοί, οι καυγάδες, η χαρά, η συγκίνηση, τα πάντα όλα που συμβαίνουν στη δουλειά επάνω, προσωπικά συναισθήματα είναι.

10957868 1573110626259651 1658658019 n

Τί είναι εκείνο που θυμάστε πιο έντονα σ αυτή την προεκλογική περίοδο;
Το λαμπρό της φινάλε στα Προπύλαια. Εκείνη τη στιγμή που ο Τσίπρας ανέβαινε στην εξέδρα για το πρώτο του δημόσιο χαιρετισμό ως μέλλον πρωθυπουργός, νοιώθαμε ότι τον "παραδίδαμε" στην ιστορία.

Ποιο περιστατικό θα εξιστορούσατε για να περιγράψετε τον Αλέξη Τσίπρα;
Γηινος, οξυδερκης, ακάματος άνθρωπος, δουλευταράς. Τελειώναμε την μία περιοδεία και πριν στεγνώσει ο ιδρώτας του –μιλάμε για κανονικό ιδρώτα όχι... φιλολογίες- στις ώρες της επιστροφής, εξαντλημένοι όλοι, κουβεντιάζαμε και σχεδιάζαμε την αμέσως επόμενη περιοδεία. Αν εργαστεί με τέτοια ένταση και φιλοτιμία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τότε όλα καλά καμωμένα.

Ο Τσώρτσιλ είχε πει πως πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε. Θα συμφωνούσε ο σημερινός πρωθυπουργός;
Δεν νομίζω. Ούτως ή άλλως πολιτική για τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει να παλεύεις στο παρόν να πετυχαίνεις ό,τι καλύτερο μπορείς εδώ και τώρα και να προνοείς όσα θα καταφέρεις αύριο.

Λήμνος
Ο τόπος που λατρεύω. Χρώματα, παραλίες, μυρωδιές, φίλοι αγαπημένοι, το βουητό των αέρηδων, το καφενείο του χωριού ακούγοντας τους γέροντες, και τις φωνές της πρέφας..... Το Ρωμανού που γεννήθηκα, τη Μύρινα που μεγάλωσα και λατρευω, τα Λύχνα που κατάγεται ο πατέρας μου και εργάζεται τελευταία ο γιος μου. Ήλθε η ώρα πιστεύω, το νησί μας να κατακτήσει αυτό που του αξίζει.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel