Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινούν για 6η χρονιά οι διαλέξεις Τροφίμων και Διατροφής στη Λήμνο
pame boreio aigaio

Ξεκινούν για 6η χρονιά οι διαλέξεις Τροφίμων και Διατροφής στη Λήμνο
26.09.2014 | 09:01

Ξεκινούν για 6η χρονιά οι διαλέξεις Τροφίμων και Διατροφής στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για 6η χρονιά συνεχίζονται οι διαλέξεις ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, οι οποίες αποτελούν μοναδική καινοτομία στον Ελλαδικό χώρο καθώς δεν υπάρχει άλλο πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ελλάδα που να έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο. 

Η φήμη μάλιστα των διαλέξεων είναι τέτοια στον χώρο των τροφίμων που επιχειρηματίες και στελέχη ζητούν πλέον από μόνοι τους να συμμετάσχουν.

Στελέχη εταιρειών μέσα από την συμμετοχή τους στις διαλέξεις οργανώνουν, σε συνεργασία με τους καθηγητές του Τμήματος, τις ομάδες φοιτητών για την παραγωγή των καινοτόμων νέων τροφίμων, με τα οποία συμμετέχουν οι φοιτητές στον διαγωνισμό ecotrophelia, όπου και βραβεύονται κάθε χρόνο


Η θεματολογία των διαλέξεων  διαμορφώνεται πλέονστον άξονα της αγροδιατροφής, από το χωράφι στο ράφι με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από την καινοτομία στην γεωγία, της διαχείριση της τροφικήα αλυσίδας,  μέχρι την παργωγή, πιστοποίηση, και ποιοτικά χαρακτηριστικά του τροφίμου. 

Έτσι αναδεικνύεται εμβληματικά το αντικείμενο της επιστήμης τροφίμων & διατροφής.

Τέλος αξίζει να τονισθεί η συνεργασία με τονΣύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), από την πρώτο χρόνο οργάνωσης των διαλέξεων, στην οργάνωση τους κι την εξεύρεση εισηγητών, αλλά καιη συμμετοχή ως χορηγού στις διαλέξεις, κάθε εξάμηνο ξεχωριστά, μίας επιχείρησης της Λήμνου.

Για αυτό το εξάμηνο  είναι η εταιρία Αριστείδης Α. Τζάνερος - Εμπορία, Αντιπροσωπείες.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των διαλέξεων.

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018