Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κάλεσμα των Σωματείων Λήμνου σε δίμηνη αγωνιστική καμπάνια
Κάλεσμα των Σωματείων Λήμνου σε δίμηνη αγωνιστική καμπάνια
25.09.2014 | 09:30

Κάλεσμα των Σωματείων Λήμνου σε δίμηνη αγωνιστική καμπάνια

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Κοινό κάλεσμα προς τις Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της Λήμνου απηύθηναν τα Σωματεία Οικοδόμων, Εργαζομένων στου ΟΤΑ, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Συνταξιούχων ΙΚΑ Λήμνου, για συμμετοχή σε δίμηνη αγωνιστική καμπάνια.

Το κάλεσμα αναφέρει:

"ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 24 του Οκτώβρη
στο ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ στις 7μ.μ.

Τώρα να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!

Συνάδελφοι, ισσες

Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας ρήμαξαν τη ζωή. Νέα μέτρα σχεδιάζονται για το μέλλον από τη κυβέρνηση, την Ε.Ε.,  που οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους, και σε άνοδο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική, καταιγιστική ενωτική ταξική απάντηση. Να διαδηλώσουμε μαζικά και να βροντοφωνάξουμε:

δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα

δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας.

Η επίθεση αφορά τους πάντες!

Οι μισθοί δεν φθάνουν για να βγει ο μήνας, ενώ ετοιμάζουν και νέες μειώσεις. Η φοροεπιδρομή, τα χαράτσια δίνουν και παίρνουν, αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα. Οι νέοι συνάδελφοι μας μόνιμοι ή με ελαστικές σχέσεις εργασίας, καλούνται να ζήσουν, αυτοί και οι οικογένειες τους, με ψίχουλα, με μισθούς πείνας και μάλιστα τις περισσότερες φορές μακριά από το σπίτι τους.

Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, βρίσκεται στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας. Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν οδηγηθεί στην απόλυση με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας να γίνονται κανόνας, χιλιάδες παραμένουν άνεργοι, πολλοί εναλλάσσονται ανάμεσα στην ανεργία και στη μερική εργασία, χωρίς προοπτική για μόνιμη δουλειά. Κάθε σπίτι έχει και τουλάχιστον έναν άνεργο.

Την ίδια ώρα γκρεμίζουν το κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα. Προχωράνε βήμα βήμα στη συντριβή και τη διάλυση της σύνταξης, την κατάργηση-εμπορευματοποίηση της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε. Παραδίδουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας στους ιδιώτες, στους εμπόρους υγείας. Όσοι εργάζονται, θα εργάζονται μέχρι τα βαθειά γεράματα, οι συντάξεις μας θα είναι χαρτζιλίκι, οι παροχές υγείας, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πετσοκόβονται.

Φτάνει ως εδώ! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.

Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.

Δεν πάμε ν' ανακόψουμε μόνο την επίθεση. Πάμε για ν' αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Δεν περιμένουμε από κανέναν σωτήρα παλιό ή νέο.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διεκδικούμε για εμάς και τα παιδιά μας τη ζωή που μας αξίζει. Εδώ και τώρα να παρθούν πίσω οι απολύσεις, αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μαζικούς διορισμούς, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια.

Με βάση τα παραπάνω, εκατοντάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, από κοινού με φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, προχωρούν στη διοργάνωση μιας μεγάλης, δίμηνης, αγωνιστικής καμπάνιας, με κορύφωση την πραγματοποίηση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη (12:00 Σύνταγμα), όπου και προετοιμάζουν μαζική κάθοδο στην Αθήνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στα πλαίσια της καμπάνιας, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν το επόμενο δίμηνο σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες στις εφορίες ενάντια στα χαράτσια, στα Υπουργεία, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε συλλαλητήρια στις 4 του Οκτώβρη.

Τα σωματεία που υπογράφουμε το κείμενο αυτό αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος,

Με διοργάνωση συλλαλητηρίου το  Σάββατο 4 του Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο λιμάνι της Μύρινας

Με συμμετοχή μαςστο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα

Ταυτόχρονα, αποφασίσαμε να απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στα Διοικητικά Συμβούλια και στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων του νησιού μας.

Να είμαστε όλοι εκεί!

Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, με τους άνεργους.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ"

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018