Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ευθύνη για τον ορισμό νέου Περιφερειάρχη

banner roots

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ευθύνη για τον ορισμό νέου Περιφερειάρχη
22.09.2014 | 09:51

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ευθύνη για τον ορισμό νέου Περιφερειάρχη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Υπό τη σκιά της αναμενόμενης απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας, το οποίο συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή για την νομιμοποίηση ή μη της εκλογής Καλογήρου, μετά την προσφυγή της ίδιας, πραγματοποιήθηκε η νέα συνέλευσης της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο».

Συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, η παράταξη κλήθηκε να εκλέξει επικεφαλή, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Περιφερειάρχη.

Η απαρτία όμως, όπως και στην πρώτη συνεδρίαση δεν κατέστη δυνατή, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το σχέδιο Β, όπως αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Έτσι, το λόγο έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία με διοικητική πράξη θα ορίσει το νέο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Ο ορισμός θα γίνει με βάση τους σταυρούς που έλαβαν οι υποψήφιοι της παράταξης κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Όπως είναι γνωστό, πρώτος σε σταυρούς είχε έρθει ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος φαίνεται πως θα αναλάβει τα καθήκοντά του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Βέβαια η διάρκεια της θητείας του κ. Βαλσαμίδης, ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, θα εξαρτηθεί από την απόφαση του ΣτΕ, η οποία λέγεται πως θα ανακοινωθεί ως το τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.  

    

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel