Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Ζερδελή για την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Λήμνου

banner roots

Ερώτηση Ζερδελή για την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Λήμνου
14.08.2014 | 09:24

Ερώτηση Ζερδελή για την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε εχθές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του ν. Λέσβου Γιάννης Ζερδελής, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στην παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου.

Η ερώτηση με θέμα «Σε τέλμα η Παθολογική Κλινική του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου», αναφέρει:

"Η Παθολογική Κλινική του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου λειτουργεί τους τελευταίους μήνες με μια μόνο παθολόγο ιατρό την κα. Αγγελική Βουτσά, η οποία είναι και Διευθύντρια της εν λόγω κλινικής,  καλύπτοντας τις ανάγκες ενός ολόκληρου νησιού.

Παρά τις δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, στο ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Λήμνου, το οποίο το τελευταίο διάστημα λειτουργεί με έναν παθολόγο και έναν γενικό χειρουργό, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα. Ισμήνη Λυμπέρη κάνει ότι μπορεί για να υποβαθμίσει  περισσότερο το Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, με τη λήξη της θητείας  ενός ειδικευόμενου ιατρού  της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου του κ. ΝικόλαουΚοϊνάκη, γνωρίζοντας τις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και το έργο που επιτελούν οι συγκεκριμένοι ιατροί, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια αρνείται  να υπογράψει την παράταση της θητείας του, παρόλο που ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει και  δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος για τη θέση.

Το έργο της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής,  συνεπικουρείται από δύο ακόμη ειδικευόμενους ιατρούς και για την ομαλή λειτουργία της κλινικής κρίνεται επιτακτική η ανάγκη υπογραφής της παράτασης του τρίτου ειδικευόμενου ιατρού συμφωνά με εισήγηση-έκκληση της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής.

Η αίτηση της παράτασης , έχει κατατεθεί από τις 18 Ιουνίου, και δύο μήνες μετά δεν υπάρχει καμία απάντηση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Επειδή, η Παθολογική Κλινική του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό χάρη στην αυταπάρνηση και το υψηλό ήθος της μοναδικής παθολόγου ιατρού κα. Αγγελικής Βουτσά και η μη υπογραφή της παράτασης του ειδικευόμενου ιατρού αποτελεί ξεκάθαρα  απόφαση υποβάθμισης και δυσλειτουργίας του νοσοκομείου και είναι εναντίον του προσωπικού της κλινικής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί  προκειμένου να  υπογραφεί από την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου η παράταση  του ειδικευόμενου ιατρού της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου κ. Νικόλαου Κοϊνάκη ο όποιος επιθυμεί να παραμείνει στην κλινική και δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος για τη θέση αυτή;

-Τι πρόκειται να κάνει έτσι ώστε να προσληφθούν άμεσα τουλάχιστον ένας ακόμη μόνιμος παθολόγος και ένας μόνιμος γενικός χειρουργός στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου;"

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το