Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ιατρική «Τask Force» για τους νησιώτες

banner roots

Ιατρική «Τask Force» για τους νησιώτες
12.08.2014 | 08:26

Ιατρική «Τask Force» για τους νησιώτες

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στα σκαριά βρίσκεται σχέδιο δημιουργίας μιας «task force» που θα καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών στην περιοχή του Αιγαίου, αποτελούμενη από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο κ. Γρηγοράκος επισκέφθηκε τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στην οποία ανήκει και το Νοσοκομείο της Λήμνου και συμμετείχε σε σύσκεψη για την έγκριση των οργανισμών των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ και την ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη υπογραφεί οι διορισμοί όλων των ιατρών των οποίων οι κρίσεις είχαν ολοκληρωθεί, καθώς και οι διορισμοί των επικουρικών ιατρών για τα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το θέμα της εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών υγείας στη διάρκεια της θερινής περιόδου, με προοπτική κάλυψης και τη χειμερινή περίοδο, για τα νησιά της άγονης γραμμής.

Επίσης αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής μέσα από την συνεργασία των φορέων της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel