Μέσα σε διάστημα μόλις δέκα ημερών, τρία διαφορετικά αδέσποτα γατάκια εντοπίστηκαν βαριά τραυματισμένα, φέροντας το ίδιο ακριβώς χτύπημα με σπασμένη γνάθο.
Ενώ τα ερωτήματα για τα αίτια αυτών των τραυματισμών πληθαίνουν, η μάχη για τη σωτηρία των ζώων δίνεται στην κτηνιατρική κλινική, με τις απώλειες δυστυχώς να είναι ήδη πραγματικότητα. Μέσα σε αυτό το σκληρό σκηνικό, η μόνη αχτίδα φωτός παραμένει η άμεση κινητοποίηση ευαισθητοποιημένων πολιτών που δεν προσπέρασαν τον πόνο, αποδεικνύοντας ότι η ανθρώπινη ενσυναίσθηση είναι το τελευταίο καταφύγιο για τα αδέσποτα του νησιού.
Ανακοίνωση της AnimalRescue - Lemnos
Μέσα σε διάστημα 10 ημερών, τρεις αδέσποτες γάτες μεταφέρθηκαν χτυπημένες με σπασμένη γνάθο στην κτηνιατρική κλινική του κ. Λασκαρίδη.
Καταρχάς, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν στην έκκληση οικονομικής βοήθειας για το πρώτο περιστατικό. Ο γάτος χειρουργήθηκε, παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην κλινική σε σοβαρή κατάσταση, λόγω σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού.
Προχθές, ένας ακόμη γάτος μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο με σπασμένη γνάθο, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα δυστυχώς πέθανε. Σήμερα, μία ακόμα αδέσποτη γάτα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο για τον ίδιο λόγο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι και στα τρία περιστατικά, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι με κοινό χαρακτηριστικό την ενσυναίσθηση βοήθησαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Η ζωή στους δρόμους για τα αδέσποτα ζώα είναι σκληρή. Ας βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας με τις δυνατότητές του, για να την κάνουμε ευκολότερη.




























