Για τη Λήμνο, ωστόσο, η εκκρεμότητα είναι διπλή! Δεν αφορά μόνο το πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια, αλλά και το αν το νησί θα περιλαμβάνεται τελικά στη σύνδεση, καθώς η Μύρινα υπήρχε στην αρχική πρόταση, αλλά τελικώς έμεινε εκτός της γραμμής που τελικά προωθήθηκε.
Με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου και κοινοποίηση στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νικόλαο Μάρκου, η παράταξη ζητά να συζητηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τον Βόλο στην επόμενη συνεδρίαση.
Οι εννέα περιφερειακοί σύμβουλοι που υπογράφουν την επιστολή αναφέρουν ότι η γραμμή μπορεί να ενισχύσει την τουριστική κίνηση και να δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα. Ζητούν να ληφθεί σχετική απόφαση και να υποβληθεί εγκαίρως αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού.
Η επιστολή της «Νέας Δυναμικής»:
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τον Βόλο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, αλλά και να δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις για την στήριξη του πρωτογενή τομέα των νησιών μας.
Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν το εν λόγω δρομολόγιο να πραγματοποιηθεί, παρακαλούμε όπως συζητηθεί το εν λόγω θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να ληφθεί σχετική Απόφαση και να υποβληθεί έγκαιρα σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την λήψη της απαραίτητης γνωμοδότησης από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και την προκήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού.
Με τιμή
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυναμική»
Βαλσαμίδης Θεόδωρος
Αδαμίδης Κωνσταντίνος
Κατσούλης Ιωάννης
Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη
Μακρή Ελένη
Μπουγδάνος Παντελής
Βιτέλας Φιλόδωρος
Μανάρας Ιωάννης
Χαραλάμπους Συμεών
Θυμίζουμε, πως το ζήτημα είχε παρουσιαστεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2026, με στόχο να λειτουργήσει η σύνδεση τη θερινή περίοδο, από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Θεσσαλίας είχαν ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτήσουν τη σύνδεση με ένα εκατομμύριο ευρώ η κάθε μια!
Αργότερα, πληροφορηθήκαμε πως η διαδρομή Βόλος - Μύρινα - Σίγρι - Μεστά - Καρλόβασι, δεν προσέλκυσε ενδιαφέρον από τις ναυτιλιακές εταιρείες σε αντίθεση με τη γραμμή Βόλος - Μυτιλήνη - Χίος για την οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η SeaJets!
Τον Μάιο, βέβαια, η Περιφερειακή Αρχή ανακοίνωσε ότι η γραμμή δεν θα λειτουργούσε τελικά το καλοκαίρι του 2026!



























