Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γνωμοδότησε το ΣΑΣ για το πλοίο «Ταξιάρχης» αλλά περιμένουμε τον Υπουργό

banner roots

Γνωμοδότησε το ΣΑΣ για το πλοίο «Ταξιάρχης» αλλά περιμένουμε τον Υπουργό
02.07.2014 | 10:59

Γνωμοδότησε το ΣΑΣ για το πλοίο «Ταξιάρχης» αλλά περιμένουμε τον Υπουργό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αργά εχθές το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, κατά την οποία συζητήθηκε και η αίτηση της ΝΕΛ για παραμονή του πλοίου «Ταξιάρχης» για άλλα τρία χρόνια στη γραμμή της Λήμνου.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, στους οποίους  δόθηκε λίγος χρόνος για να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Το ΣΑΣ τελικά γνωμοδότησε, δίνοντας παράταση στο πλοίο «Ταξιάρχης»  για 1.5 χρόνο και όχι για 3, όπως είχε αιτηθεί η ΝΕΛ.

Την τελική απόφαση βέβαια θα πάρει ο Υπουργός Αιγαίου, ο οποίος τελικά πολύ πιθανόν να εκπληρώσει την επιθυμία της ΝΕΛ και να δώσει την τριετή παράταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, το Σ.Α.Σ διαφοροποιεί την αρχική αίτηση Ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ  εντύπωση προκαλεί και η ψηφοφορία του συμβουλίου, καθώς γνωμοδότησε μεν υπέρ της παράτασης, όμως στις συνολικά 22 ψήφους, υπήρξαν 8 κατά της παράτασης και 1 λευκή.

Σε ότι αφορά την συνάντηση των Πολιτικών ανδρών της Λήμνου με τον κ. Βαρβιτσιώτη, πληροφορούμαστε ότι ο Υπουργός θα δώσει σίγουρα την έγκριση της παράτασης καθώς είναι διαδικασία η οποία προβλέπεται με νόμο, μένει να δούμε όμως το χρονικό περιθώριο.

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, ο Υπουργός δήλωσε ότι «αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, από την άλλη όμως είναι δύσκολο να «βγάλει από την πρίζα» τη ΝΕΛ από τη μια στιγμή στην άλλη».

‘Άλλωστε, η ΝΕΛ γνωρίζοντας πολύ καλά τους όρους του παιχνιδιού, επιμελώς παρουσιάζει το πλοίο «Ταξιάρχης», ως ένα από τα πιο αξιόπιστα του στόλου της, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μέχρι βέβαια να πάρει την πολυπόθητη παράταση, τακτική που ακολούθησε και κατά την διάρκεια της αίτησης για της παράταση του πλοίο «Θεόφιλος».

Από την άλλη όμως, αφήνει εκτεθειμένο το έτερο πλοίο της γραμμής που εξυπηρετεί τη Λήμνο.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στο Υπουργείο έχει φτάσει μακρύς κατάλογος από παραβάσεις του πλοίου «Θεόφιλος» και όπως όλα δείχνουν τα αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Στις 14 Ιουλίου, το Υπουργείο Ναυτιλίας καλεί σε απολογία τη ΝΕΛ και απ’ οτι φαίνεται ο κ. Βαρβιτσιώτης θα φτάσει την υπόθεση στα άκρα.

Το πιο πιθανό σενάριο, είναι να βγει έκπτωτη η ΝΕΛ, για την συγκεκριμένη γραμμή, όπου θα κληθούν να την καλύψουν πλοία που μέχρι σήμερα ξεκινούσαν από τον Πειραιά και έφταναν ως τη Μυτιλήνη.  

Επειδή όμως στην περίπτωση αυτή, η ΝΕΛ θα κληθεί να πληρώσει ρήτρα που ανέρχεται στο 1.500.000€, ο Υπουργός προσανατολίζεται να καταθέσει νομοθέτημα, με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα στη από κοινού λύση της σύμβαση, χωρίς να πρέπει να καταβληθεί κάποιο χρηματικό ποσό.

 Αν όντως υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, τότε οι εξελίξει για το ακτοπλοϊκό της Λήμνου είναι προ των πυλών.

Είδομεν…   

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το