Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΚΕ Λήμνου:«Συσπείρωση και διεκδίκηση για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση»

banner roots

ΚΚΕ Λήμνου:«Συσπείρωση και διεκδίκηση για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση»
01.07.2014 | 08:55

ΚΚΕ Λήμνου:«Συσπείρωση και διεκδίκηση για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε ανακοίνωση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Λήμνου, προχώρησε εχθές η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Λήμνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και την όξυνση των προβλημάτων με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας, καλούμε για μια ακόμα φορά το Λημνιακό λαό να αναλογιστεί τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, για τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη νομοθεσία της χώρας μας, που αφήνει ασύδοτες τις εφοπλιστικές εταιρείες και στην περίπτωση της Λήμνου τη ΝΕΛ να δρομολογούν υπέργηρα πλοία, με πανάκριβα εισιτήρια και με δρομολόγια που εξυπηρετούν τα κέρδη τους και όχι το λαό.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού μας να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και μαζί με τους άλλους νησιώτες και τους ναυτεργάτες να διεκδικήσουν :

·        Καθημερινά δρομολόγια της Λήμνου από και προς Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά, χειμώνα – καλοκαίρι, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων. Αντικατάσταση του ΤΑΞΙΑΡΧΗ και του ΘΕΟΦΙΛΟΥ με σύγχρονα πλοία.

·        Μείωση 50% των εισιτηρίων. Δωρεάν εισιτήρια για άνεργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ουσιαστικούς ελέγχους και λήψη αυστηρών μέτρων για την ασφάλεια και προστασία της ζωής στη θάλασσα. 

·        Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.

·        Να δημιουργηθεί ενιαίος, αποκλειστικά Δημόσιος, φορέας συγκοινωνιών (αεροπορικών και ακτοπλοϊκών),που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

·        Να υπάρχουν αποκλειστικά κρατικά λιμάνια και αεροδρόμια».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το