Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης

the roots web banners 06

Νέος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης
31.10.2025 | 19:34

Νέος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με στόχο την κάλυψη αναγκών στις υγειονομικές δομές των ακριτικών νησιών, τοποθετείται νέος γιατρός στον Άγιο Ευστράτιο, στο πλαίσιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση προβλέπει την τοποθέτηση τεσσάρων οπλιτών θητείας, πτυχιούχων Ιατρικής, σε περιοχές με ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Εκτός από τον Άγιο Ευστράτιο, γιατροί θα υπηρετήσουν στα Περιφερειακά Ιατρεία Ολύμπου Καρπάθου, Ηρακλειάς και Ψαρών.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Υπουργείων για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών των ακριτικών νησιών:
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με συνέπεια και απτές πράξεις, θέτει σε προτεραιότητα την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά μας, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή στήριξη της Πολιτείας στις ακριτικές κοινωνίες».

Η τοποθέτηση του νέου γιατρού αναμένεται να ενισχύσει τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Ευστρατίου, συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel