Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Οι μικροί οικολόγοι» του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κοντιά καθαρίζουν τον Εβγάτη

banner roots

«Οι μικροί οικολόγοι» του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κοντιά καθαρίζουν τον Εβγάτη
06.06.2014 | 14:42

«Οι μικροί οικολόγοι» του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κοντιά καθαρίζουν τον Εβγάτη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κοντιά συμμετέχουν στο Εθελοντικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Δράσης της ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA JUNIOR 2013-2014.

Η ανακοίνωση του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά αναφέρει:

"Με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, παιδιά και εκπαιδευτικοί , αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη την αγάπη μας για το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού μας, καθαρίζοντας την κοντινή ακτή της περιοχής μας, τον ΕΒΓΑΤΗ, και τοποθετώντας πινακίδες με περιβαλλοντικό μήνυμα ευαισθητοποιώντας την οικολογική συνείδηση όλων των ανθρώπων που ζουν γύρω μας, φωνάζοντας  δυνατά σε όλους:

«ΘΑΛΛΑΣΣΕΣ ΚΙ ΑΚΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΡΕΣ»

«ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΔΡΑΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ»

«ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ  ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ»

«ΤΟΝ ΕΒΓΑΤΗ ΚΑΘΑΡΙΖΩ, ΟΜΟΡΦΙΑ ΧΑΡΑ ΓΕΜΙΖΩ»

Ο καθαρισμός της ακτής  του ΕΒΓΑΤΗ  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  10  Ιουνίου 2014 , και ώρα 10:00 π.μ.

«Οι μικροί  οικολόγοι»  του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κοντιά, και οι εκπαιδευτικοί, σας καλούμε όλοι μαζί να κάνουμε την αγάπη μας για το περιβάλλον, πράξη και δυνατό συναίσθημα!

Με την εθελοντική συμμετοχή των μικρών παιδιών στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Δράσης της ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA JUNIOR, δίνεται η δυνατότητα στους/στις  μικρούς/ές μαθητές/μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, να καταλάβουν ότι  «Η ΘΑΛΑΣΣΑ» δεν είναι μόνο χώρος για παιχνίδι, αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα , ένα καταφύγιο ζωής που χρειάζεται το σεβασμό μας, και τη δική μας προστασία.  

Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για μας τους εκπαιδευτικούς, να υλοποιούμε τέτοιου είδους περιβαλλοντικά προγράμματα, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ουσιαστικές  περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με τους/τις  μαθητές/τριες μας.

Τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης χαρακτηρίζονται από την βιωματική προσέγγιση της μάθησης, του ανοίγματος του σχολείου προς στην κοινωνία και του περάσματος από τα λόγια στην πράξη!

Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, αφού η εκπαιδευτική διαδικασία περνάει μέσα από το μονοπάτι της πληροφόρησης και της γνώσης.

Τα μικρά παιδιά ως εθελοντές/τριες,  αναλαμβάνουν ουσιαστική περιβαλλοντική δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος του τόπου τους,  συνειδητοποιώντας ότι η λύση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως είναι τα σκουπίδια στις ακτές, δε λύνεται μόνο από τους τοπικούς φορείς, αλλά από περιβαλλοντικά υπεύθυνους αυριανούς πολίτες, που θα συνεισφέρουν στο μέλλον του πλανήτη μας!!!

Στη φετινή περιβαλλοντική μας δράση θα έχουμε αρωγούς τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος Λήμνου, που όχι μόνο θα ενημερώσουν τα παιδιά μας για θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά θα συμμετάσχουν μαζί μας στον καθαρισμό της ακτής.

Όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του έχουμε κοινή ευθύνη για το περιβάλλον που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας!

Όλοι μας μικροί και μεγάλοι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι :

«Δεν ανήκει το περιβάλλον σ’ εμάς, αλλά εμείς ανήκουμε σ’ αυτό!»

Να κάνουμε όλοι τρόπο ζωής το

«ΔΡΑΣΕ ΤΟΠΙΚA... ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!»

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται απ’ την περιβαλλοντική συνείδηση των υπεύθυνων, ενήμερων και ενεργών αυριανών πολιτών της.

Νιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα απέραντο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, μέσα από την καρδιά μας, σε αυτή την γλυκιά, πηγαία και ζεστή συντροφιά, στα παιδιά μας, που με τον αυθορμητισμό και την αγάπη τους μας δίνουν έμπνευση να συνεχίσουμε το έργο μας, που χωρίς αυτά δε θα ζούσαμε κι εμείς αυτό το μαγικό ταξίδι!!!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ...

"Άσπρα καράβια τα όνειρά τους... σε ένα ρόδινο γιαλό..."

                 HELMEPA Recycle Period

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το