Η συζήτηση ξεκίνησε λόγω μείωσης του αριθμού μαθητών μετά από μεταγραφές παιδιών και αποχωρήσεις προς το εξωτερικό.
Η πιθανή συγχώνευση θα οδηγούσε σε δύο πολυπληθή τμήματα περίπου 25 μαθητών, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και καθηγητές.
Όπως ανέφερε, όμως, στον FM100 ο κ. Ελιάς, αναπληρωτής διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μύρινας, με τον οποίο συνομιλήσαμε νωρίτερα, η συγχώνευση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και τα τρία τμήματα θα παραμείνουν ως έχουν, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε και ο ίδιος από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου.
Σήμερα, οι μαθητές της τάξης ανέρχονται σε 49, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε τμήμα θα έχει περίπου 16-17 παιδιά, αριθμός που θεωρείται παιδαγωγικά πολύ ικανοποιητικός!