Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γ.Ε.Λ Μύρινας: Τέλος στο σενάριο συγχώνευσης | Παραμένουν τρία τα τμήματα της Β’ Λυκείου

the roots web banners 06

Γ.Ε.Λ Μύρινας: Τέλος στο σενάριο συγχώνευσης | Παραμένουν τρία τα τμήματα της Β’ Λυκείου
03.10.2025 | 12:53

Γ.Ε.Λ Μύρινας: Τέλος στο σενάριο συγχώνευσης | Παραμένουν τρία τα τμήματα της Β’ Λυκείου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης των τριών τμημάτων της Β’ Λυκείου του Γ.Ε.Λ Μύρινας, σε δύο μεγαλύτερα, απομακρύνεται οριστικά.

 

 

 

Η συζήτηση ξεκίνησε λόγω μείωσης του αριθμού μαθητών μετά από μεταγραφές παιδιών και αποχωρήσεις προς το εξωτερικό. 

Η πιθανή συγχώνευση θα οδηγούσε σε δύο πολυπληθή τμήματα περίπου 25 μαθητών, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Όπως ανέφερε, όμως, στον FM100 ο κ. Ελιάς, αναπληρωτής διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μύρινας, με τον οποίο συνομιλήσαμε νωρίτερα, η συγχώνευση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και τα τρία τμήματα θα παραμείνουν ως έχουν, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε και ο ίδιος από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου. 

Σήμερα, οι μαθητές της τάξης ανέρχονται σε 49, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε τμήμα θα έχει περίπου 16-17 παιδιά, αριθμός που θεωρείται παιδαγωγικά πολύ ικανοποιητικός!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel