Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία όλης της χώρας θα δώσουν δυναμικό «παρών» στη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Η παράκτια κωπηλασία αποκτά πλέον νέα διάσταση, καθώς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το Λος Άντζελες 2028, ενώ φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αττάλεια της Τουρκίας και Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην ίδια πόλη.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής στις 08:00 με τα προκριματικά στις κατηγορίες Εφήβων–Νεανίδων και Ανδρών–Γυναικών, με συνολικά 73 κούρσες στα σκάφη σκιφ, διπλό και τετραπλό με πηδαλιούχο. Το Σάββατο θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί, με την ανάδειξη των πρωταθλητών σε όλες τις κατηγορίες.
Λόγω των επικείμενων καιρικών συνθηκών και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής, η διοργάνωση μεταφέρεται από τον Ρωμέικο Γιαλό στην παραλία της Νέας Μαδύτου στη Μύρινα, απέναντι από το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού. Η ημέρα και ώρα διεξαγωγής παραμένουν ίδιες.
Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Λήμνου και τη στήριξη των τοπικών φορέων, ενώ μεγάλος χορηγός είναι η ALPHA BANK. Οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε live streaming το πρόγραμμα των ημιτελικών και τελικών του Σαββάτου από το επίσημο κανάλι της Ομοσπονδίας στο YouTube.
Η Λήμνος καλεί όλους τους πολίτες και επισκέπτες να βρεθούν στην παραλία της Νέας Μαδύτου, για να στηρίξουν τους αθλητές και να απολαύσουν ένα μοναδικό αθλητικό θέαμα.