Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διαμαρτυρία ΣΕΠΕ Λήμνου για την ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

the roots web banners 06

Διαμαρτυρία ΣΕΠΕ Λήμνου για την ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
25.08.2025 | 14:10

Διαμαρτυρία ΣΕΠΕ Λήμνου για την ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου η απόφαση να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Μυτιλήνη, αναγκάζοντάς τους να μετακινηθούν από τα νησιά όπου έχουν τοποθετηθεί. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Λήμνου με επιστολή διαμαρτυρίας του χαρακτηρίζει την απόφαση απαράδεκτη και κάνει λόγο για οικονομική και πρακτική ταλαιπωρία των συναδέλφων τους, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως ορκωμοσία.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του ΣΕΠΕ Λήμνου:

Θέμα: Προβλήματα με την ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων της Λήμνου και του Αγ. Ευστράτιου

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον εξαναγκασμό όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διορίστηκαν στα σχολεία της περιοχής της Λήμνου (Β΄Λέσβου) και του Αγ. Ευστρατίου (Γ΄Λέσβου), να παρουσιαστούν την ημέρα της ορκωμοσίας στη Μυτιλήνη.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Λέσβος, η Λήμνος και ο Αγ. Ευστράτιος είναι τρία ξεχωριστά νησιά που δεν έχουν συχνή ακτοπλοϊκή κι αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους, αλλά ούτε και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Να προσθέσουμε πως εν μέσω της θερινής περιόδου τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πανάκριβα. Επιπλέον, λόγω των μη συχνών συγκοινωνιών, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι είναι πιθανό να αναγκαστούν σε παραπάνω έξοδα για μια ή και παραπάνω διανυκτερεύσεις στη Μυτιλήνη.

Όλα αυτά τα έξοδα οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι υποχρεούνται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, με δεδομένο μάλιστα ότι προέρχονται από την ανεργία των καλοκαιρινών μηνών. Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση που τους υποχρεώνουν πρώτα να μετακινηθούν στη Λέσβο για την ορκωμοσία και μετά να μετακινηθούν στη Λήμνο και τον Αγ. Ευστράτιο για να παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν, δεν θα τους καλύψουν αυτά τα έξοδα κι αδιαφορούν για την όλη ταλαιπωρία που θα υποστούν.

Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων και απαιτούμε την εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel