Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Ζερδελή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου
Ερώτηση Ζερδελή  για το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου
27.05.2014 | 13:35

Ερώτηση Ζερδελή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής για τις σοβαρές ζημιές που υπέστη το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου λόγω του ισχυρού σεισμού.

Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε την 24η Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός με αποτέλεσμα να γίνουν σοβαρές φθορές τόσο στις κτηριακές υποδομές του Μουσείου όσο και στα αρχαιολογικά ευρήματα.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου αποτελεί σημείο πολιτισμού για το νησί και η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός.

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές του κτηρίου που στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου καθώς και τα εκθέματα που υπέστησαν φθορές από τον σεισμό, ώστε το μουσείο να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό;

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018